Снимка БулфотоЗапочват проверки на БАБХ в селищата около 20-километровите зони

...
Снимка БулфотоЗапочват проверки на БАБХ в селищата около 20-километровите зони
Коментари Харесай

БАБХ с проверки около 20-километровите зони на индустриалните свинекомплекси в Плевенско

Снимка Булфото

Започват инспекции на БАБХ в селищата към 20-километровите зони към индустриалните свинекомплекси. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация на Плевен, съобщи вести.бг.

През актуалната седмица по предписание на Централно управление на БАБХ ще стартират инспекции в селищата в обособените 20-километрови зони към индустриалните свинекомплекси, където беше осъществено непринудено умъртвяване на домашни свине, за което стопаните получиха подкрепяне в размер на 300 лева за разчистване и стерилизация на персоналните стопанства. Това стана ясно от отчет на шефа на ОДБХ Плевен доктор Иван Йорданов.

Проверките ще бъдат за това дали се съблюдават дадените заявления от притежателите, че в продължение на една година няма да населват стопанствата с нови свине.

„ В случай, че бъдат открити нарушавания, неотложно ще се сформират актове и ще се издават наставления за непринудено кръвопролитие. В случай на несъблюдение ще се пристъпи към евтаназия и загробване на откритите свине, ”, безапелационен бе доктор Йорданов.

Комисията не даде позволение за осъществяване на сеч и транспортиране на дърва в землищата на с. Деков, общ. Белене и с. Новачене, общ. Никопол. Заместник-областният шеф Татяна Божинова осведоми, че по информация от Министерство на земеделието, храните и горите преди края на седмицата се чакат инструкции, които касаят тъкмо въпроса за добива на дървесина. В поддръжка на това доктор Йорданов също осведоми, че се чака нова заповед до дни с облекчени рестрикции във връзка АЧС.

През последната седмица на територията на Област Плевен няма новорегистрирани случаи на болестта както при домашни, по този начин и при диви прасета. През предходната седмица, преди разкриване сезона за лов на диви прасета, ОДБХ – Плевен, взаимно с РУГ Ловеч са провели образования на ловни дружинки на територията на ДГС Плевен и ДГС Никопол.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: