Снимка БулфотоЗаплатите на работниците и служителите във Вазовски машиностроителни заводи

...
Снимка БулфотоЗаплатите на работниците и служителите във Вазовски машиностроителни заводи
Коментари Харесай

775 лева коледен бонус за работниците във ВМЗ – Сопот

Снимка Булфото

Заплатите на служащите и чиновниците във Вазовски машиностроителни фабрики (ВМЗ) - Сопот ще бъдат нараснали от началото на 2020 година с 80 лв.. За пета поредна година оръжейниците ще получат и коледни бонуси. Икономическият министър Емил Караниколов е заречен те да бъдат в размер на 775 лв., съобщи trafficnews.bg .

Със Съвета на шефовете и оперативното управление на предприятието е било разисквано основаването на Регионален иновационен фонд към ВМЗ Сопот през идната година, който да се трансформира в развъдник на продуктови и софтуерни нововъведения.
 
При визитата си в оръжейницата министърът на стопанската система е връчил на изпълнителния шеф доктор инж. Иван Гецов контракт за осъществяване на план на система за близка радиолокация с нараснала шумозащитеност. Той е извоюван по десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ”.  

" В резултат на осъществяването на сегашния план, ВМЗ ще разполага с технология за произвеждане на устройства, комплектоващи специфичната продукция, които покачват в пъти нейната успеваемост ", уточни инж. Гецов.

Това е вторият план, по който държавното сдружение е бенефициент.

През май 2018 година стартира осъществяването на план " Иновативна технология за планиране и произвеждане на линия реактивни мотори с твърдо гориво, чрез цифрови двойници, посредством методите на виртуалното инженерство с цифрови двойници ". Изпълнението му би трябвало да завърши в края на май 2020 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР