Снимка БулфотоЗадават се рокади в ръководството на голямо държавно предприятие.Министърът

...
Снимка БулфотоЗадават се рокади в ръководството на голямо държавно предприятие.Министърът
Коментари Харесай

Министър Петков: Бордът на директорите на ВМЗ - Сопот да си подаде оставките

Снимка Булфото

Задават се рокади в управлението на огромно държавно дружество.

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на шефовете на ВМЗ - Сопот. Служебният министър заяви това пред публицисти след среща с ръвководството на компанията и синдикатите.

Не може, когато приниципалът, ръководството и представителите на работещите в тази компания са всички дружно - Бордът би трябвало да си подаде оставката, акцентира той.

Едновременно с това Петков прикани и шефът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, тъй като по думите му " не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива неприятни резултати в последния миг и да споделяме, че тази държавна компания си прави работата. Ако не си подадат оставките, моята концепция най-малко там, където имам пряк надзор - в БКК, да уволня изпълнителния шеф, в случай че той самичък не желае да си тръгне ", акцентира Петков.

Той изрази вяра новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде определен за изпълнителен шеф и той да води политиката на страната. Петков акцентира, че страната не е неприятен собственик и може да бъде доста добър собственик, в случай че обаче се гледа интереса и в случай че знае защо го прави.

" И като сме сигурни, че няма течове, няма обири, корупция и хората, които стоят зад интереса на страната, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат доста сполучливи, даже и под собствеността на страната ", сподели още Петков, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР