Снимка: БулфотоЗадържан е мъжът, предизвикал пожар в гората над омуртагското

...
Снимка: БулфотоЗадържан е мъжът, предизвикал пожар в гората над омуртагското
Коментари Харесай

Задържан е мъжът, предизвикал пожар край омуртагското село Българаново

Снимка: Булфото

Задържан е мъжът, провокирал пожар в гората над омуртагското село Българаново.

Огънят, в който са изгорели над 500 дка смесена гора, бе гасен близо 24 часа. Задържаният е 55-годишен овчар на овце от котелското село Топузово, прецизираха за Българска телеграфна агенция от ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Пожарът е бил гасен от чиновници на пожарната в Търговище и в Омуртаг, на горското стопанство и доброволци повече от денонощие. Окончателно е премахнат нощес към 22 часа. За да е несъмнено, че няма нови огнища, е бил подхванат оглед на местността с дрон. Екип пожарникари от Омуртаг са останали да дежурят там и през миналата нощ.

Пожарът е зародил в сухи треви и бързо е навлязъл в прилежаща общинска иглолистна и широколистна гора. От община Омуртаг са изпратили екскаватор и са обезпечили вода и храна за борещите се съсстихията над 80 души, а компания от града е осигурила спомагателна водоноска.

Гасенето на пожара е било затруднено от съществуването на вятър и от труднодостъпния, тук-там стръмен терен. До част от него достъпът на профилирана техника въобще не е бил вероятен.

От управлението на РДПБЗН-Търговище благодарят на всички пожарникари за проявените професионализъм и саоотверженост, както и на чиновниците на други институции и жители, за положителната съгласуваност и ефикасна взаимна работа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР