Снимка БулфотоЗабраняват всички дейности в 8 км зона, около новото

...
Снимка БулфотоЗабраняват всички дейности в 8 км зона, около новото
Коментари Харесай

Африканската чума настъпва към Пиринско! Ново огнище край Доспат

Снимка Булфото

Забраняват всички действия в 8 км зона, към новото огнище на Африканска чума по свинете в Доспатско.

В осемкилометровата зона на откритото ново огнище от Африканска чума по свинете, край Доспат ще се забранят всички действия в горската територия. В възбраната са включени бране на билки, гъби, дърводобивна активност и други,предава Дарик.

Това са условията по разпоредба, като чакаме през днешния ден и спомагателни инструкции, разяснява зам.-областният шеф на Смолян Владимир Гърбелов. Както към този момент стана ясно, през вчерашния ден излязоха две позитивни проби, взети от гръдни кости на умрели диви прасета, в региона сред доспасктото село Змеица и Борино. 

Веднага, откакто били открити животните и взети пробите, те били загробени, а местата дезинфекцирани, твърдят ни локални ветеринари. По първични данни, труповете на глиганите са предстояли дълго време.

Заради създалата се нова обстановка, днес се привиква и съвещание на Общинската епизоотична комисия в Доспат. Предположението на този стадий, за появяване на болестта в този регион е, че тя е достигнала този регион посредством туристи, които може би са я пренесли с храна. 
Очаква се в идващите дни да се получат резултатите и от останалите 9 проби от мъртви глигани, открити в горски местности в региона.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР