Снимка БулфотоЗа трета поредна година омбудсманът Мая Манолова стартира кампанията

...
Снимка БулфотоЗа трета поредна година омбудсманът Мая Манолова стартира кампанията
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова меси козунаци, събира пари за бонус баба и дядо

Снимка Булфото

За трета поредна година омбудсманът Мая Манолова започва акцията за събиране на средства за великденски бонуси на тези пенсионери, които няма да ги получат от страната, тъй като ще надвишават минималния предел, написа Флагман.бг.

Заедно с ученици на Софийската гимназия за хлебни и сладкарски технологии и  възпитаници от 51 СОУ " Елисавета Багряна ", под вещото управление на инструктори от Кулинарната академия HRC, тя и лицата на акцията – Миро, Анелия, Криско, баскетболният треньор Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника й Тончо Токмакчиев, ще подготвят козунаци и кифлички, с които по-късно ще бъдат зарадвани възрастни хора от обществен дом в столицата.

Посланието е директно обвързвано с името и задачата на самодейността – този път децата, внуците да са тези, които да дарят празник на баба и дядо, като им поднесат един от знаците на великденската софра – вкусният козунак, подготвен с доста любов и топлота, оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.

В събитието ще се включат и сътрудниците на националната акция – Български Червен кръст, Национален осигурителен институт, " Български пощи ", Българската хранителна банка, Националният алианс за работа с доброволци, Национално съдружие " Младежки глас ", представители на хранителния отрасъл, на хранителни вериги и други

В третото издание на " Великден за всеки " още веднъж ще се набират пари и хранителни артикули за възрастните хора, които няма да получат надбавка за огромния християнски празник. Идеята е да бъдат подкрепени хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния предел.

По одобрени описи на Национален осигурителен институт средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които пенсионерите ще имат опция да пазарят в 5 000 обекта в цялата страна.

Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

Със съдействието на обществения патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни артикули на обществено слаби и небогати хора.

В предходните две издания, акцията събра близо 1 млн. лв. и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст:

  IBAN: BG53UNCR70001522802795
  Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност

Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК –  www.redcross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР