Снимка: БулфотоЗа срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Шумен

...
Снимка: БулфотоЗа срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Шумен
Коментари Харесай

Заради 80 кг марихуана: Задържаха за 72 часа инспектор от Агенцията за безопасност на храните

Снимка: Булфото

За период до 72 часа Окръжната прокуратура в Шумен задържа инспектора от Агенцията за сигурност на храните Красен К., откакто го притегли като обвинен за държане за разпространяване и за развъждане на марихуана -  престъпления по член 354а, алинея 1 и по 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс. Днес прокуратурата е внесла искане в Шуменския областен съд за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Красен К., който е ветеринарен доктор.

Досъдебното произвеждане бе поето от Окръжната прокуратура в Шумен по подготвеност, откакто в частен дом в кв. „ Дивдядово “ са били открити 80 кг стебла и листа марихуана в развой на сушене, както и количество суха маса канабис.

Инспекторът от Агенцията по сигурност на храните, чиято благосъстоятелност е къщата в „ Дивдядово “, бил спрян за инспекция на входа на квартала от полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен по сигнал. Тестван с техническо средство, показанията отчели, че мъжът ръководи МПС след приложимост на наркотични субстанции. За това закононарушение се води настрана досъдебно произвеждане, следено от Районната прокуратура в Шумен.

32-годишният мъж дружно с полицейските чиновници отишли в дома, от който се носел противен аромат на марихуана. Със следово куче е открита и ферма с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста околност край преславско село. Технологията за развъждане на конопа съгласно разпита на арестувания била заимствана от уебсайт. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили проверяващите с размера си – към 4 метра. 

Предстои през днешния ден Шуменският областен съд да насрочи правосъдното съвещание за установяване мярката за неотклонение на обвинения.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР