Снимка: БулфотоЗа последните три дни в страната е регистрирано поскъпване

...
Снимка: БулфотоЗа последните три дни в страната е регистрирано поскъпване
Коментари Харесай

Лоша новина за шофьорите: Големите вериги вдигнаха цената на бензина

Снимка: Булфото

За последните три дни в страната е записано повишаване на бензините, сподели инспекция в профилирания уебсайт " Фуело " (Fuelo), оповестява Dir.bg. Днес най-масовият бензин А 95 се продава от 1.86 до 2.20 лв. за литър.

Средната цена за страната е 2.09 лв. за литър. Прави усещане обаче, че в ниския диапазон са обособени дребни бензиностанции, намиращи се отвън огромния трафик.  Докато в противоположната посока-най-скъп е бензинът по огромните вериги бензиностанции, които вършат и максимален оборот, написа Блиц.

Само две от по-малките търговци на този пазар си разрешават сега цени под 2 лв. на литър, демонстрират още данните. Докато шестте вериги бензиностанции с максимален оборот са над 2.13 лв. за литър.  Същата наклонност за повишаване на горивата в последните дни е записана и в Пловдив.

Проучване на " Марица " демонстрира, че има скок в цените на всеобщия бензин и дизел с 10 стотинки на литър. Така междинните цени в града под тепетата към този момент са 2.19 лв. за литър дизел и 2.18 лв. за А 95. 

Експерти предвиждат, че повишаването на горивата ще продължи и през идващите десетина дни. темпът няма да е огромен, само че с стотинка-две цените ще се подвигат. Известно понижение-с една-две стотинки може да се чака единствено при най-скъпите артикули, които в този момент костват над 2.40 лв. за литър. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР