снимка: БулфотоЗа опасност от възникване на поройни наводнения в нощта

...
снимка: БулфотоЗа опасност от възникване на поройни наводнения в нощта
Коментари Харесай

Уикендът с облаци и валежи

снимка: Булфото

За заплаха от пораждане на поройни наводнения в нощта против 11 декември предизвестява Националният институт по метеорология и хидрология.

Очаква се да паднат до 30 литра на квадратен метър.

В 10 области е разгласен жълт код за евентуално рисково време. Те са Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали и Хасково.

Минималните температури ще са най-вече от 1° до 6°.

Днес преди обяд в множеството региони валежите ще спрат, най-късно - в Североизточна България. В утринните часове в равнините и низините ще се образува мъгла. През деня облачността ще остане най-вече забележителна, само че ще има и по-съществени краткотрайни разкъсвания и понижения. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са сред 8° и 13°. Вечерта от югозапад облачността още веднъж ще се усили, а през нощта против събота ще има и превалявания.

Над  планините  в утринните часове облачността ще е към момента забележителна, тук-там ще е и мъгливо. Ще има най-вече слаби превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг. До обяд валежите на всички места ще спрат, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. След обяд от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

По  Черноморието  до към обяд ще има слаби превалявания от дъжд, облачността ще е най-вече забележителна, само че по-късно пред деня краткотрайно ще се раздра и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:47 часа и ще залезе в 16:52 часа.

През  почивните дни  ще остане относително топло за средата на декември, изключително в Източна България. Ще доминира облачно време. Валежите ще са на доста места в страната, ще са най-вече от дъжд, по-голяма е вероятността да са обилни в Централна и в Източна България. В планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг. Вятърът в Източна България ще е сдържан, от южната четвърт, при започване на идната седмица - от изток-североизток. В Западна България краткотрайно ще бъде от запад-северозапад, най-вече слаб.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР