Снимка: БулфотоЗа никой медик не е приятно когато има смърт

...
Снимка: БулфотоЗа никой медик не е приятно когато има смърт
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов съобщи, че четирима с коронавирус са интубирани в Пирогов

Снимка: Булфото

За никой доктор не е прелестно когато има гибел и пациента му умира. 4 души с ковид са интубирани в " Пиригов " и още четирима са на лекуване. За последните се надяваме да бъда изписани през идната седмица с два негативни ПСР-теста. Със сигурност изписаните здрави, в действителност са такива. Два негативни теста са безапелационни. Това съобщи пред " Неделята на Нова " по Нова телевизия проф. Асен Балтов

" Надяваме се, че апаратите за обдишване ще оказват помощ на тежките случаи, само че за възрастните хора е по-трудно, защото нямат такива съпротивителни сили. Не зависи от техника или лекарите, а от здравето на тялото`, сподели още той.

" Към момента в България има задоволително апарaти за обдишване. За това е значимо да отсеем тежките случаи ", добави проф. Балтов, написа Novini.bg. 

Директорът на " Пирогов " прикани да не си самовнушаваме признаци. " Всеки от нас се опасява, аз също се опасявам ", съобщи той.

" Пред Пирогов има фургон, през който да минат пациенти със подозрения, с цел да не се постанова да затваряме цялата болница. Кой чака да му се случи нещастието и ние мислехме, че сме готови ", разкри проф. Балтов. 

" Никой от донорите не е поставял изискване, с цел да ни съобщи средства. Имаме условия да похарчим парите с морал - за болните от ковид или за техника, която ги лекува. Благодарение на тези дарения, 2 милиона в средства и 500 000 лева в материали, закупихме 22 респиратора, екран и помпи към тях и доста други неща. Благодарение на тези средства през днешния ден сътрудниците ни работят мало по-спокойно ", коментира директорът на " Пирогов ". 

" Новите доброволци към " Пирогов " се препращат на логистичния щаб, с цел да се преразпределят ", приключи проф. Асен Балтов. 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запаз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР