снимка БулфотоЗа да укрепите физическото, а и психическото си здраве

...
снимка БулфотоЗа да укрепите физическото, а и психическото си здраве
Коментари Харесай

СЗО съветва: В пандемията се движете повече

снимка Булфото

За да укрепите физическото, а и психическото си здраве в изискванията на международна пандемия, експертите от Световната здравна организация поучават да се движим повече, съобщи. 

Всеки четвърти възрастен и всеки пети младеж не правят задоволително физическа интензивност, сочат данните на организацията. Всички възрастни би трябвало да правят най-малко 150 минути усилена физическа интензивност на седмица, съобщи Световната здравна организация.

Препоръчително е децата и юношите да имат приблизително по един час физическа интензивност всеки ден и да лимитират времето си пред електронните екрани.

" Хората от всички възрасти би трябвало да компенсират възходящото заседнало държание с физическа интензивност, с цел да понижат риска от заболявания и да прибавят години към живота си ", споделиха още от СЗО.

" Увеличаването на физическата интензивност освен оказва помощ за попречване и надзор на сърдечните болести, диабет вид 2 и рак, само че също по този начин понижава признаците на меланхолия и тревога, понижава спада на когнитивните качества, в това число заболяването на Алцхаймер, и усъвършенства паметта ", сподели Рюдигер Креч, общоприет шеф на СЗО за поощряване на здравето.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР