снимка: БулфотоВсяко междучасие ще се отварят прозорците за проветряване, както

...
снимка: БулфотоВсяко междучасие ще се отварят прозорците за проветряване, както
Коментари Харесай

Близо 170 000 ученици и 30 000 учители се връщат от четвъртък присъствено в училище

снимка: Булфото

Всяко междучасие ще се отварят прозорците за проветряване, както и за къс миг по време на час.

До момента са имунизирани 1 376 преподаватели.

Близо 170 000  и 30 000 учители, които се връщат от четвъртък присъствено в учебно заведение, ще носят маски от самото начало. Няма да се прави изключение за преподавателите, които са с сложена ваксина, а децата ще имат опция да смъкват защитните средства единствено за няколко минути в средата на часовете, съобщава .

Заповедта на министъра на опазването на здравето за носенето на маски на закрито не планува изключение за ваксинирани лица, изясняват от здравното министерство пред изданието във връзка началото на втория образователен период. До момента са имунизирани 1 376 преподаватели, допълват от Министерството на образованието и науката. Общо 24% са искащите имунизация от системата, като от просветното ведомство се надяват този % гладко да пораства. Най-много са те в област Кюстендил, а минимум - в Монтана.

Освен дребните възпитаници, на ротационен принцип присъствено се връщат и огромните от 5-и до 12-и клас. Първите за две седмици на учебно заведение ще са 7-и, 8-и и 12-и, а останалите випуски ще бъдат на образование от разстояние. От 18 февруари до 2 март присъствено ще са 5., 10. и 11. клас, а от 4 март до 17 март - 6., 9. и 12. клас. Всяко междучасие ще се отварят прозорците за проветряване, както и за къс миг по време на час, когато децата ще могат да махат защитните средства. Това е рекомендация на МОН, като концепцията е децата да вършат отмора от защитните средства.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР