снимка БулфотоВсички се чудят, кога ще влезе ваксината срещу коронавируса.

...
снимка БулфотоВсички се чудят, кога ще влезе ваксината срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Италия планира масова ваксинация още през януари

снимка Булфото

Всички се чудят, по кое време ще влезе имунизацията против ковид. Добри вести идват от Италия. Там възнамеряват имунизация още от януари.

Италия, една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, възнамерява да стартира огромна акция за имунизация през януари, съобщи министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца, представен от БГНЕС.

Ваксинирането " ще стартира в края на януари, когато се надяваме да имаме първите дози ", сподели Сперанца на среща с фармацевти.

" Тази акция ще бъде без казус... ще изисква изключително активизиране " на запаси, сподели той. Италия, сходно на своите европейски съседи, които се борят да се оправят с опустошителната втора вълна на пандемията, е записала към 1,3 милиона случая и жертви от близо 50 000, откогато коронавирусът стартира смъртоносния си поход при започване на тази година.

Направени са световни старания за намиране на лекувания и ваксини и по-рано този месец американският фармацевтичен колос Pfizer и неговият немски сътрудник BioNTech оповестиха за пробив с ваксина, показваща успеваемост над 90%.

Тази седмица компанията подаде заявление за позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати и няколко други компании се чака да я последват, като първите ваксини ще бъдат пуснати вероятно преди края на тази година.

" Ваксините съставляват голям прогрес в историята на човечеството ", сподели Сперанца, защитавайки потреблението им в страна, в която е налице забележима съпротива против тяхното въвеждане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР