Снимка БулфотоВсички полицейски и протовопожарни служби на ОД на МВР

...
Снимка БулфотоВсички полицейски и протовопожарни служби на ОД на МВР
Коментари Харесай

Полиция и пожарна на крак по време на Великденските празници в Пловдивско

Снимка Булфото

Всички полицейски и протовопожарни служби на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив ще бъдат ангажирани с защитата на публичния ред по време на Великденските празници от 26 до 29 април. Това сподели шефът на полицията в града старши комисар Атанас Илков. С акцент в тази активност ще бъдат Бачковският манастир, където се чака извънредно скупчване на богомолци, и всички останали храмове на територията на региона, заяви Българска телеграфна агенция.

Служителите, които обезпечават сигурността и публичния ред, ще ревизират всички лица със подозрително държание, ще имат изострено внимание във връзка с очевидно изоставени пакети и багажи и няма да позволяват паркиране на коли наоколо до храмовете. Към местата, където са планувани празнични тържества, няма да се позволяват хора използвали алкохол или наркотични субстанции. Ще бъдат изземани всички остри предмети, които биха заплашили по някакъв метод живота и здравето на хората.

За Бачковската обител е основана специфична организация за безпроблемното осъществяване на литийното шествие на 29 април /втория ден на Великден/, за което са ангажирани и служители на " Пътна полиция ".

Целта ни е, показва Илков, да не допуснем през тези дни дискомфорт за хората, пристигнали на поклонение на чудотворната икона на Света Богородица. И през трите дни на манастира ще има дежурен противопожарен автомобил.

От полицията предизвестяват всички жители в огромните търговски обекти и местата с доста хора да бъдат деликатни и да пазят персоналния си багаж от джебчийски обири. Относно домовите обири Илков припомня на жителите, които ще пътуват по време на празниците, да не оповестяват това, да затворят добре порти и прозорци, с което биха затруднили лицата, които имат незаконни планове. Би било добре, добавя полицейският шеф, да не се оставят в домовете огромни суми пари и други полезности.

Атанас Илков е безапелационен, че във връзка с пътната сигурност ще има основана организация, която ще подсигурява сигурността на всички пътуващи по пътищата на Пловдивска област. Като допълнение чиновници на КАТ ще оказват помощ на сътрудниците си на всички входно-изходни артерии на Пловдив, с което ще се обезпечи допустимо най-хубавата автомобилна пропускливост.

В обезпечаването на ред, дисциплинираност и комфорт за хората са ангажирани всички налични механически средства и сили на " Пътна полиция ", добави контрольор Ботьо Гиргинов. Той разгласи, че чиновниците на реда ще бъдат безкомпромисни във връзка с всички извършители на Закона за придвижване по пътищата или основават предпоставки за произшествия и пътни произшествия. Независимо от ангажираността, Ситуационният център е основан по този начин, че доста бързо да се трансферират сили и средства от едно място на друго, сподели още Гиргинов и добави, че ще се употребява и подвижността на служебните мотоциклети от звено " Сигма ".

" Синя зона " в Пловдив няма да работи по време на празничните дни, само че това не пречи всеки един от нас най-малко през тези дни да остави колата си за напредване към църквите, добави инспекторът. Той предизвести, че на тел. 112 се подават сигнали, когато има рискови обстановки. Полицейските сили ще бъдат по този начин разстановени, че ще могат да реагират на всяка нужда.

По отношение на противопожарната работа контрольор Петър Тасков заяви, че през последните дни са осъществени инспекции в 148-те църкви, параклиси и манастири, намиращи се на територията на Пловдивска област. Констатирани са и са издадени наставления за отстраняването на 43 нарушавания, като множеството от тях дефинира като организационни. Тасков подсети жителите да бъдат деликатни на местата, където ще има доста хора и където се палят свещи, както и при преместване на същите към домовете.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР