Снимка: БулфотоВсички необходими документи за освобождаването на Младен Маринов от

...
Снимка: БулфотоВсички необходими документи за освобождаването на Младен Маринов от
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът слуша съветниците си и взима такава хард позиция на конфронтация

Снимка: Булфото

Всички нужни документи за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са постъпили още при първата преписка сред Министерски съвет и Президентството, написа novini.bg.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той разяснява новината, че президентът Румен Радев е подписал указа, който спираше избирането на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.  " Няма безспорна никаква разлика в документите, тъй като нищо не се е трансформирало и няма потребност от нови документи. Съветниците на президента му давата такива препоръки, той се вслушва в тях и взима такава хард позиция на борба. Виждате какво се получава последните седмици. Няма закон, който да изисква такава координация. Днес на председателски съвет Явор Нотев, който аз доста почитам и оценявам като юрист, също сподели, че няма законова база, която да изисква координация при освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. При предпочитание за назначение на министерски пост няма потребност от такава координация. Това е ясно написано ", безапелационен беше Цветанов.

" Утре ще гласуваме тримата нови министри. Не би трябвало да търсим опити да възбуждаме една тематика, която към този момент е затворена страница. Трябва да търсим опциите за разговор и взимане на решения. Президентът е послушал съветниците си и е решил да работи по този начин. Само ще напомня, че Румен Радев за година и половина не е пристигнал да направи послание към народните представители ", даде образец той.

" Не желая да разясня изявленията на съдружните ни сътрудници. Имаме съдружно съглашение и стратегия, които изпълняваме ", разяснява Цветанов изявлението на Волен Сидеров, че Румяна Бъчварова саботира работата на държавното управление. Председателят на ПГ на ГЕРБ добави, че няма информация, че Цецка Цачева и Румяна Бъчварова са гласени са посланици. " Вчера чух от самата госпожа Цачева, че няма такова нещо и никой не е разговарял с нея. Тя е прелестен експерт. Не сме обсъждали към момента тематиката за кандидатурата ни за парламентарен арбитър. Това ще се случи в идващите дни. Имаме няколко разновидността. За нас най-важно е този претендент да бъде експерт, работил в правосъдната система и да няма никакви подозрения по отношение на професионализма и етиката му. Цецка Цачева е добра кандидатура, само че това не е обсъждано ", разкри Цветанов.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР