Снимка БулфотоВсички казват, че не приемат проекта. Няма проект. Ние

...
Снимка БулфотоВсички казват, че не приемат проекта. Няма проект. Ние
Коментари Харесай

Министър Ананиев: Няма проект за Национална многопрофилна детска болница

Снимка Булфото

Всички споделят, че не одобряват плана. Няма план. Ние сега протестираме против план, който го няма. Сега изпълнителят има период до 1 година да създаде плана. Това сподели в отговор на въпрос здравният министър Кирил Ананиев, откакто беше изслушан от отрасловата комисия в Народното събрание, заяви Канал 3.

" Сега какво подлагаме на критика, вие знаете ли? Скелето? Скелето се подлага на критика без да са погледнати всички тези проучвания, които направихме януари предходната година ", разяснява министърът. Той акцентира още, че не вижда съображение да се трансформират проектите за болничното заведение. Според него тя е доста нужна за децата и техните родители.

" Цялата процедура по построяването на детската болница е изцяло транспарантна. Всеки един стадий, който сме минали, е бил гледан под лупа от всички. Правили сме среща с хората, които стачкуваха, обяснявали сме им всичко. Имаше обжалване пред КЗС и Върховен административен съд. Те не одобриха тяхната позиция и ни дадоха зелена светлина за строителството. Направили сме всички вероятни изследвания до този миг за положението на структурата. Изпълнителят, който ще извършва плана, той също ще направи ново проучване въз основата, на което ще вземе най-правилното решение за продългаване на строителството ", увери Ананиев.

Министърът беше безапелационен, че няма да бъде даден нито един лев допълнително от избраната сума. Той отхвърли казаното по-рано от представители на Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница ", които се срещнаха с президента Румен Радев, че страната няма пари да заплати на компанията, с която е подписала контракт за инженеринга.

" Не е правилно. Ние сме в процедура по стартиране на задатък на изпълнителя. Държавата няма да остави да не се построи многофункционална национална детска болница с най-съвременна техника и инсталация, при най-хубави условия да се лекуват нашите деца и внуци ", отсече здравният министър.

Попитан за какво страната държи толкоз доста на това 40 годишно скеле, Кирил Ананиев отговори, че свалянето на скелето ще коства половината от плануванаъа сума за построяването на болничното заведение. Той разяснява, че изказванията, че ще бъде по-евтино да се построи всичко още веднъж, е изказване на хора, които не схващат от строителство.

Също по този начин министърът увери, че с дребни спомагателни довършителни работи постройката дава отговор на условията за земетръс.

Ананиев разяснява и атакуваната от Върховния административе съд заповед за карантинните ограничения.

" Идеята на тази заповед беше не да задължим или натоварим жителите, които са на 60 година и повече, а да сме сигурни, че лечебното заведение ще одобри при нужда този пациент, който е над 60 година Иначе самото влизане в лечебното заведение става по преценка на общопрактикуващия доктор. Ние не може да го вкараме принудително в болница, това е невероятно. Понеже имаше недоразумение в тълкуванието, по тази причина леко пипнахме, тъй че в действителност да бъде напълно ясно. ", сподели още той.

По отношение на обстоятелството, че моловете са отворени и учениците са в тях, вместо в класните стаи, министър Ананиев сподели, че това не е по този начин и добави, че те сега учат и нямат време да са в комерсиалните центрове и персонално се е уверил в това през миналата събота и неделя.

На въпрос дали бъдещата ваксина против Коронавирус -19 ще бъде наложителна, Ананиев не пожела да даде съответен отговор, а се опита да трансферира отговора на държавния здравен контрольор.

" Тя би трябвало да има задоволително време и доказателства, че има позитивен резултат, с цел да стане наложителна. Трябва да се види и какво ще бъде самото развиване на болестта – дали ще бъде вирус, който след година-две ще изчезне, или ще се трансформира в обичаен ", разяснява той. 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР