Снимка: БулфотоВсички хора в България задължително трябва да носят маска

...
Снимка: БулфотоВсички хора в България задължително трябва да носят маска
Коментари Харесай

Всички с маски на открити обществени места от днес

Снимка: Булфото

Всички хора в България наложително би трябвало да носят маска на открити публични места от през днешния ден.

От 22 октомври се вкарва противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити публични места, напомня

При скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. жителите би трябвало да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал, шлем и др.).

Изключения  се плануват за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите навън и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и по време на изявленията им; водещите и гостите в телевизионни излъчвания. Маските навън не се изискват при децата до 6-годишна възраст.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов със издадена през вчерашния ден заповед. Същият документ планува лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР