Снимка БулфотоВременната анкетна комисия за изясняване на всички факти и

...
Снимка БулфотоВременната анкетна комисия за изясняване на всички факти и
Коментари Харесай

Изслушват Сотир Цацаров за теча на данни от НАП

Снимка Булфото

Временната анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия към случая с източване на информация от електронната база данни на Националната организация по приходите (НАП) ще изслуша Сотир Цацаров, написа topnovini.bg .

До основаването на краткотрайната анкетна комисия се стигна, откакто през юли базите с персонални данни на Национална агенция за приходите бяха пробити от хакери и ЕГН-та, имена и адреси на 5 милиона българи бяха откраднати. За офанзивата са упрекнати притежателят на " ТАД груп " Иван Тодоров, комерсиалният шеф на компанията Георги Янков и служителя Кристиян Янков. Обвинението против тях е за кибертероризъм.

На Тодоров, който е в ареста, беше повдигнато и обвиняване за организирана незаконна група с користна цел. Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с началник Иван Тодоров.

В края на август Комисията за отбрана на персоналните данни глоби Национална агенция за приходите с 5.1 млн. лева. От приходната организация оспорват наказателното разпореждане.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР