снимка БулфотоВреме е за подмяна на автомобилните гуми със зимни,

...
снимка БулфотоВреме е за подмяна на автомобилните гуми със зимни,
Коментари Харесай

Експерт: Времето застудя, сменете си гумите

снимка Булфото

Време е за замяна на автомобилните гуми със зимни, защото времето застудя, а това затруднява своевременното сперане на светофари или на пешеходни пътеки, където това се постанова ненадейно. Това уточни в ефира на Българска национална телевизия специалиста Марин Сираков.

Белият кант на монетата от 2 лева е тъкмо 4 мм, колкото по закон сме длъжни да караме най-малко зимните гуми. Необходима е дълбочина на протектора, с цел да се получи съответното сцепление от позиция на сигурност, от позиция на непоклатимост при прекъсване.

" Спирачният път е доста по-дълъг, когато гумата е плитка, тъй като няма задоволително каучук, който да направи контакт с пътната настилка ", добави специалистът.

Специалистите в сервизите наблюдават за неравномерно изхабяване, след ремонт на автомобила би трябвало да бъде изработен реглаж, с цел да има отмерено изхабяване на гумите. На всеки 5000 км е целесъобразно да се въртят предни със задни гуми, с цел да имат оптимално дълъг живот.

Сираков подсети за зимната течност за чистачки, както и че е значимо да се следи налягането, тъй като то спада, когато гумите са на студено и след това на топло, а по-късно отново на студено. Той предложи най-малко един път месечно да се прави инспекция на налягането на гумите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР