Снимка БулфотоВодната криза в България и предстоящия вот на недоверие

...
Снимка БулфотоВодната криза в България и предстоящия вот на недоверие
Коментари Харесай

Световните медии: Кабинетът на Борисов ще оцелее въпреки водната криза

Снимка Булфото

Водната рецесия в България и идния избор на съмнение в Народното събрание са водещи тематики в редица задгранични издания, предава БГНЕС.

Съобщавайки за наближаващия избор, импортиран от Българска социалистическа партия против държавното управление на премиера Бойко Борисов,  " Евронюз " разяснява: „ Българското държавно управление е изправено пред избор на съмнение в Народното събрание, защото крановете пресъхнаха за хиляди хора наоколо до София “.

Телевизията оповестява за ареста на министъра на околната среда Нено Димов и уволнението му по-рано този месец. Във връзка с митингите на перничани против ежедневния дефицит на вода, „ Евронюз “ е потърсил коментар от основния стоманодобивен цех в Перник, само че до момента няма отговор от него.

Във вчерашното си издание „ Болкан инсайд “ написа: „ Перник, в който живеят 82 000 души, се бори с водоснабдяването си поради пресъхването на близкия язовир " Студена ". Оттогава управляващите постановат строги водни ограничавания и язовирът е в развой на реорганизация. Изказаха се обаче опасения, че сходни проблеми могат да обиден и други региони на България. Язовирите " Тича " и " Цонево ", и двата край Варна, " Асеневец " край Сливен, " Дяково " край Дупница и " Бели Искър " в Рила планина са с по-ниски от нормалните си нива… Изглежда, че обстановката е резултат както от неприятно ръководство на водните запаси, по този начин и от непрекъснатото изсъхнало време. През последните 30 години е построен единствено един нов язовир, който подкрепя снабдяването с питейна вода и промишлените потребности “.

За рецесията с водоизточниците в България оповестява и арабската „ Ал Джазира “. В репортаж, отдаден на ареста на българския екоминистър, се споделя: „ Социалистическата партия - най-голямата опозиционна партия в страната, съобщи, че ще внесе избор на съмнение против държавното управление на Борисов, обвинявайки го, че не е осигурило верни политики за вода и чист въздух, което води до водни ограничавания в Перник и съществено замърсяване на въздуха в доста български градове. Вотът надали ще мине, защото държавното управление се радва на поддръжката на дребна популистка партия и може да обезпечи парламентарно болшинство “.

В коментар по темата агенция " Ройтерс "  допълва: „ България, член на Европейския съюз, е изправена пред съществени екологични провокации, сред които замърсяване на въздуха от промишлени излъчвания, замърсяване на реките и обезлесяване “.

Според „ Обзървър “ внесеният избор на съмнение е „ поради неналичието на прогрес в битката против корупцията “, като са представени думите на водача на социалистическата партия Корнелия Нинова: „ Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска ". Шансовете да се събере болшинство за вота на съмнение, са ниски, разяснява изданието.

Акцент в идния вот според „ Блумбърг “ е рецесията с боклука. „ Борисов, троент министър председател, който е на половината на третия си мандат, няма директно парламентарно болшинство. Но се чака той да оцелее в предизвикването с поддръжката на дребна популистка партия и самостоятелни законодатели, които му помогнаха да победи в четири вота на съмнение от 2017 година насам “, написа организацията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се ре
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР