Снимка: БулфотоВодачите в България не спазват ограниченията за скоростта по

...
Снимка: БулфотоВодачите в България не спазват ограниченията за скоростта по
Коментари Харесай

МВР готви кардинални промени, нито един шофьор няма да е щастлив

Снимка: Булфото

Водачите в България не съблюдават рестриктивните мерки за скоростта по пътищата, нормално понижават преди стационарните камери, защото се знаят. По-добър ще бъде резултатът при замерване на междинна скорост на права, тъй като контролът ще бъде доста по-голям, в сравнение с с камерата.

Това сподели в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Този вид системи засичат момента на нахлуване в следения сектор, както и момента на излизане от него. На база на тях се пресмята междинната скорост на автомобила и, в случай че тя е над позволената, следва глоба.

В случая няма никакво значение с каква скорост лидерът ще мине около камерата и по този начин обичайното натискане на спирачките за пред обектива губи смисъл.

Към момента към този момент има построени две прави за премерване на междинна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от Българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, посочи основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция ”. По думите му едната е на третия тунел на Автомагистрала „ Люлин ”, а другата е на пътя Пловдив – Карлово.

С лицензирането на камерите, всички снимани от тях нарушавания ще бъдат безапелационно одобрявани като доказателство в съда, в случай че някой реши да апелира, сподели още той и добави, че в миг на разработка са други две прави - на пътя Русе – Бяла и в региона на село Микре.

Промените са постановат, защото една от главните аргументи за тежките ПТП е повишената скорост, означи полицейският шеф. Като цяло, нарушаванията на водачите са главен извършител на злополуките, като съгласно Министерство на вътрешните работи чак по-късно идват държанието на пешеходците и пътните условия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР