Снимка: БулфотоВицепремиерът Марияна Николова разкри в интервю за 24 часа,

...
Снимка: БулфотоВицепремиерът Марияна Николова разкри в интервю за 24 часа,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Младите се завръщат от чужбина заради по-високите заплати у нас

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Марияна Николова разкри в изявление за " 24 часа ", че страната прави всичко допустимо, с цел да връща повече младежи у нас.

" Предвидени са финансови тласъци на завърналите се лица, почнали работа в области в страната с ниски стойности на възнагражденията по отношение на междинните на национално равнище ", сподели тя.

" През последните години се усилва броят на младежите, избрали да се завърнат в България и да се осъществят професионално тук. Статистиката демонстрира, че през предходната година над 16 хиляди българи са се върнали, а през 2017-а са били към 13 хиляди За съпоставяне преди 8 година броят им е бил близо 5 хиляди Това е с помощта на целенасочена и поредна политика, която към този момент стартира да дава своите плодове. Трябва да сме наясно, че държавните тласъци и стратегии са инструмент за поддръжка, тъй като главният и основен детайл е положението на стопанската система в България. Икономическото развиване е най-важният фактор за демографската политика като цяло. Повечето хора, изключително младите, които са взели решение да се завърнат, акцентират фамилни аргументи и усъвършенстваното положение на пазара на труда.

За две години междинната работна заплата е увеличена с 9,4%, а минималната с близо 11%. Последните данни на Евростат демонстрират, че България е на осмо място сред 28-те страни-членки на Европейския съюз, по икономически напредък през второто тримесечие на 2019 година, а Брутният вътрешен продукт за този интервал е достигнал 3,5%. Ръстът по отношение на първото тримесечие е 0,8 на 100. Създадената от браншовете на националната стопанска система брутна добавена стойност през второто тримесечие на 2019 година възлиза на 25,1 милиарда лева по настоящи цени. Затова ние работим и ще продължим и отсега нататък да поставяме старания за още по-висок напредък на стопанската система, което е тясно обвързвано с по-бързите темпове за растеж на заплатите ", сподели тя.

 

Цялото интервю можете да видите тук!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 4 секунди) Рейтинг: 13495 | Одобрение: 3245 Тая на каква дрога е?  0  0 бачо Кольо (преди 32 секунди) Рейтинг: 2008 | Одобрение: 743 Да,да-имаше там нещо за един мармот,шоколад и станиол. Колкото повече,толкова повече!Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР