Снимка БулфотоВиетките за автомобили на хара с увреждания също се

...
Снимка БулфотоВиетките за автомобили на хара с увреждания също се
Коментари Харесай

Глоби за хората с увреждания, ако шофират без винетка

Снимка Булфото

Виетките за коли на хара с увреждания също се оказаха проблем при старта на продажбата на електронни стикери. За него сигнализира омбудсманът на Шумен Иван Капралов. Той напомни, че стикерите за хората с увреждания са безвъзмездни. Те се издават от работа „ Социално подкрепяне “, пише  24shumen.com.

При публичният медиатор е постъпил сигнал от мъж с увреждане. Той се оплакал, че още при започване на годината подал документи в дирекция „ Социално подкрепяне “-Шумен. Трета седмица към този момент мъжът няма отговор получил ли е годна електронна винетка и може ли да употребява автомобила си без риск да бъде санкциониран.

Мъжът изискал информация от „ Социално подкрепяне “ те обаче го препратили към Областно пътно ръководство, а те още веднъж в обществената дирекция.

Иван Капралов изясни, че в продължение на две седмици двете институции не са напаснали системите си. Така от АПИ не са изпълнили уговорката си да върнат в обществената дирекция известите, че индивидът има годна винетка, предписание, което се изисква от специфична разпоредба.

Оказва се, че мъжът към този момент имал публикуван годен стикер до края на 2020 година, само че самият той не знае.

Омбудсманът на Шумен посочи, че от АПИ към този момент са почнали да изпращат отговори, които ке получават в Агенцията за обществено подкрепяне.

Остава открит въпросът с контролните органи на пътя. „ Вероятно от „ Социално подкрепяне “ ще им изпращат целево описи с имената на хората с увреждания. Но в случай че се случи човек с увреждане да бъде санкциониран на пътя, единственото, което остава, е правото им на обжалване. Обжалването може да бъде доста елементарно потвърдено. Защото ще има един масив с данни. Той ще бъде в обществената дирекция и при показване един подобен акт ще падне. Много е неприятно, не поисквам да се стигне до такава степен, само че съгласно мен това е решението до напасване на системите “, изясни още Иван Капралов и добави, че обжалването на глобата става по обичайния път на обжалване на какъвто и да е акт.

„ При съставянето на акт той може да се апелира в тридневен период пред органа, който ще утвърди наказателното разпореждане, а в случай че такова бъде издадено, в 14-дневен период то може да бъде атакувано в съда “, посочи омбудсманът на Шумен.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР