снимка: БулфотоВидеонаблюдението ще бъде разположено по централната алея на Морската

...
снимка: БулфотоВидеонаблюдението ще бъде разположено по централната алея на Морската
Коментари Харесай

Камери ще дебнат за вандали в Морската градина на Варна

снимка: Булфото

Видеонаблюдението ще бъде ситуирано по централната алея на Морската градина от Слънчевия часовник до Пантеона.

Над 100 000 лв. годишно отделя община Варна за планиране и доизграждане на системата за видеонаблюдение в града.

 

Видеонаблюдение ще бъде сложено в Морската градина на Варна. 30 камери ще бъдат сложени в историческата част на парка. Целта е да бъдат лимитирани вандалските прояви. Видеонаблюдението по централните алеи ще ускори и сигурността в едно от най-предпочитаните места за разходка и спорт в града.

Вандалските прояви в Морската градина не са постоянно събитие, само че постоянно провокират реакция измежду варненци, тъй като вредите са огромни и се разрушава публично имущество. За последната година в община Варна има към 20 сигнала за по-сериозни похищения.

" Най-често са пейките, спортните уреди, огромен проблем имаме със спрейовете и така наречен графити. Има и други обекти, които са повредени. Имаше случаи и на монументи в Морската градина, които бяха зацапани с багра или изпочупени ", изясни пред Българска национална телевизия зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Жителите на града приветстват концепцията за слагане на камери. Видеонаблюдението ще бъде ситуирано по централната алея на Морската градина от Слънчевия часовник до Пантеона.

Над 100 000 лв. годишно отделя община Варна за планиране и доизграждане на системата за видеонаблюдение в града.

" Камерите правят извънредно доста добра и превантивна работа. Не единствено тази е повода да се вкарва видеонаблюдение в Морската градина, несъмнено, че е належащо такова, тъй като с това, което записваме и архивираме като данни, подкрепяме доста институции и органи, най-много полицията, значително правонарушения са разрити благодарение на тези камери ", добави зам.-кметът.

Предстои в по-късен стадий видеонаблюдението да обхване цялата Морска градина и да доближи до Станчовата алея, където спортните уреди и плочите на олимпийската популярност също бяха изпочупени от вандали, а по-късно бяха възобновени от общината.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР