Снимка БулфотоВъзрастните хора ще имат от днес по-високи пенсии. 25

...
Снимка БулфотоВъзрастните хора ще имат от днес по-високи пенсии. 25
Коментари Харесай

Бургас и Варна рекордьори по безработни в туризма, богатите пенсионери пак ощетени

Снимка Булфото

Възрастните хора ще имат от през днешния ден по-високи пенсии. 25 000 души, които получават оптималната пенсия от 1200 лв. обаче отново ще бъдат ощетени. Това призна общественият министър Деница Сачева, съобщи флагман.бг.

„ От през днешния ден влиза в действие обещанието, което сме поели в Закона за държавния бюджет и за държавното публично обезпечаване за 6,7% нарастване. Минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст става 250 лв.. Това ще коства към 440 млн. лв., само че ще засегне 2 090 000 пенсионери “, добави тя. 

„ Минималната пенсия на хората, които са с над 90% трайна неработоспособност, става 287 лв.. За тези от 71 до 90% пък ще е 262 лв. “, съобщи министърът. 

„ Таванът на пенсията остава 1200 лв.. Ощетените от него са към 25 000 души. За тях не можем да използван нарастване “, добави тя.

Сачева посочи, че през последните седмици повече хора намират работа, в сравнение с тези, които я губят. 

„ 72 000 души са съкратени поради рецесията, подбудена от пандемията от ковид. В момента в България има 272 000 души, които са без работа “, посочи тя. 

„ В момента в Бургас и Варна е най-голямата централизация от безработни, които са в областта на туризма – към 17 000 души са “, съобщи министърът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР