Снимка: БулфотоВъв връзка множество запитвания за отдаването на концесия на

...
Снимка: БулфотоВъв връзка множество запитвания за отдаването на концесия на
Коментари Харесай

Министерството на туризма даде разяснения за концесията на плаж Кабакум - север 2

Снимка: Булфото

Във връзка голям брой запитвания за отдаването на концесия на морски плаж „ Кабакум – север 2 “, Министерство на туризма излезе с публично мнение по тематиката, написа

От Министерството на туризма вършат следното конкретизиране на съображение Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и Решение № 376 от 08.06.2020 година (обн. Дъждовни води, бр. 53 от 2020 г.) на Министерския съвет е открита и извършена процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Кабакум – Север 2 “, община Варна, област Варна, преименуван /старото название " Кабакум - север, част 1 “ за сумата в размер на 26 461.76 лева с Данък добавена стойност, избрана според Методика за установяване на минималния размер на концесионно заплащане на морски плажове – обекти на концесия според чл.8 алинея 2 и 3 от ЗУЧК, със обвързване за вложения в размер на 18 650 лева за всяка година или общо 373 000 лева

През 2016г. е извършен търг за наем на морски плаж " Кабакум - север, част 1 “ / ново название „ Кабакум – Север 2 “/, разследване на който на 16.06.16 година е подписан контракт за наем за сумата от 27 333, 47 лева с Данък добавена стойност (22 777,89 лева без ДДС)

Касае се за един и същи плаж, за който са се провели 2 разнообразни процедури. Първата през 2016г. е търг за наем, извършен по реда на Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност, като минималния размер на наемната цена се дефинира според Методика за установяване на минималния размер на наемна цена за морските плажове.

Настоящата процедура, по която следва подписване на контракт за концесия е извършена по различен ред и минималното концесионно заплащане се пресмята според Методика за установяване на минималния размер на наемна цена за отдаване чартърен на морски плажове. Другата специфичност при концесиите е, че се изискват най-малко от вложения, чиито размер въздейства върху оценката при класиране на претендентите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР