снимка БулфотоВарна също не е подмината от съмнителната партида ваксини

...
снимка БулфотоВарна също не е подмината от съмнителната партида ваксини
Коментари Харесай

РЗИ-Варна: И във Варна е прилагана от съмнителната партида ваксини

снимка Булфото

Варна също не е подмината от съмнителната партида ваксини на Астра Зенека, при която е регистриран един смъртен случай в Австрия. Това заяви шефът на РЗИ-Варна, доктор Дочка Михайлова, съобщи.

По нейни думи това е била още първата партида на Астра Зенека, която е пристигнала в България още на 12 февруари. Дози от нея са били получени в РЗИ-Варна и в следствие публикувани в цяла Североизточна България.

На процедура всички дози от тази партида към този момент са сложени и все още няма недоволства за странични резултати, разнообразни от описаните, посочи доктор Михайлова.

Припомняме, поради смъртен случай, Австрия спря краткотрайно използването на имунизацията, до момента в който се изследва с детайлности случая. Други страни също започнаха сходни ограничения.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Европейската организация по медикаментите не предлага блокиране на партидата от имунизацията на AstraZeneca, която е подложена на спомагателна инспекция.

До инспекцията се стигна, откакто преди седмица в Австрия умря жена, имунизирана с препарата.

Партидата съдържа общо един милион дози. Според Европейската организация по медикаментите няма данни смъртният случай да е настъпил поради непосочени в листовката на имунизацията странични реакции.

На брифинг в Министерския съвет шефът на Изпълнителна организация по лекарстата Богдан Кирилов заяви, че е ниска честотата на известията за нежелани реакции след имунизиране против COVID-19 - към 3 на 1000, като все още общо са 840 известия. Няма доказателства за причинно-следствена връзка сред обявените тромбоемболични прояви и имунизацията на " АстраЗенека ", уточни Киролов, цитирайки мнението на Европейската организация по медикаменти /ЕМА/. От ЕМА не предлагат страните да блокират партидата на тази ваксина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР