Снимка: БулфотоВърховният административен съд нареди да се прекратят действията по

...
Снимка: БулфотоВърховният административен съд нареди да се прекратят действията по
Коментари Харесай

Върховният съд отмени забраната за коли в Морската градина на Варна

Снимка: Булфото

Върховният административен съд подреди да се прекратят дейностите по реализиране на надзор за съблюдаване на възбраната за придвижване на МПС на територията на м. „ Салтанат ” във Варна, научи Moreto.net.

В претекстовете си Върховният административен съд сочи, че от показаните по делото доказателства се открива, че е почнала процедура по одобрение на общ административен акт, а точно: промени (актуализация) в Генералния проект за организация на придвижването на територията на Община Варна, само че процедурата не е завършила и няма публикуван административен акт. Следователно и осъществяваната контролна активност от чиновниците на " Общинска полиция " Варна по отношение на поставените знаци ( " В2 " и „ Т17 ”) не се основава на административен акт или закон.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Припомняме, че през септември стопираха достъпа на коли до околност " Салтанат " в Приморски парк Варна, само че още тогава Moreto.net разяснява, че забранителните знаци са сложени преди да е влезнал в действие нормативният акт за това.

Върховният административен съд на Република България с Определение №16151І27.11. 2019 година НАРЕЖДА ДА съдебна експертиза ПРЕКРАТЯТ абсолютно дейностите на кмета на Община Варна и на чиновници при звено „ Общинска полиция ” - Варна, изразяващи се в слагане и държане на нови пътни знаци " В2 " и „ Т17 ” при започване на пътя от бул. " Княз Борис I ", при контролно-пропусквателен пункт " Делфинариум ", м. " Салтанат ", гр. Варна, както и дейности на чиновници на звено „ Общинска полиция ” – Варна по реализиране на надзор за съблюдаване на възбраната за придвижване на МПС на територията на м. „ Салтанат ”, гр. Варна. С това свое предписание Върховен административен съд ОТМЕНЯ Разпореждане № 12646 от 19.09.2019 година на Административен съд – Варна по адм. д. № 2624/2019 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР