снимка БулфотоВърховна административна прокуратура поиска проверка на строителните дейности в

...
снимка БулфотоВърховна административна прокуратура поиска проверка на строителните дейности в
Коментари Харесай

Прокуратурата иска проверка на строителство край Синеморец

снимка Булфото

Върховна административна прокуратура изиска инспекция на строителните действия в местността " Поляните " в с. Синеморец, чиито граници попадат в естествен парк " Странджа ", оповестиха от прокуратурата, съобщи.

За задачата ВАП сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да назначат инспекция по случая.

Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите, в която се загатва, че РИОСВ-Бургас в нарушаване на закона продължава да издава десетки частни позволения за застрояване на община Царево, попадащи в Природен парк „ Странджа “, местността „ Поляните “ в с. Синеморец.

В информацията се твърди още, че за утвърдените подробни устройствени проекти (ПУП), издадени по Закона за устройство на територията (ЗУТ), за интервала 2017 година до юни 2020 година е планувано да бъдат издигнати тридесет и два обекта.

Министерство на околната среда и водите и ДНСК би трябвало да ревизират осъществени ли са и не престават ли да се реализират строителни дейности, както и подхождат ли на издадените строителни книжа; попадат ли поземлените парцели в обсега на Природен парк " Странджа " ; издадени ли са нужните актове, изискуеми съгласно Закона за биологичното многообразие (ЗБР) и Закон за устройство на територията.

По време на инспекцията би трябвало да стане ясно дали е осъществена преценка за евентуалната степен на негативно влияние върху предпазените зони, съгласно характерностите на капиталовите оферти. Необходимо е да се обясни и спазването на съответните правила на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Данните, събрани по време на инспекцията, следва да се синтезират в отчет и да бъдат изпратени до ВАП в къс период.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР