снимка БулфотоВаксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани. Това заяви

...
снимка БулфотоВаксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов: Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани

снимка Булфото

Ваксините ще бъдат безвъзмездни, доброволни и сертифицирани. Това съобщи Бойко Борисов след присъединяване си във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, разяснява след края му, че се надява до края на годината и Европейският парламент, и Съветът да намерят компромис и решение по тематиката с европейските заплащания до страните членки, съобщи БНР.

По отношение на главната тематика на Съвета - пандемията, министър-председателят означи, че има няколко страни, в които са въведени доста тежки ограничения, само че данните сочат, че това не води наложително до триумф.

Борисов подсети, че така наречен локдаун се отразява отрицателно на душeвността и на здравето на хората, които са затворени по къщите си.

„ Затова смятам, че ние би трябвало с доста добра организация и прецизни ограничения – това, което доста пъти към този момент отбелязахме – да не се събират хората, непринудено да се лимитират, да носят маски на публичните места, с цел да може и трудовият развой да върви,  парковете, градините и планините да бъдат налични, да могат хората свободно да се движат и да не усещат заповед, с която принудително да бъдат държани. Това е нашият зов – всеки да прояви схващане и разсъдък “, съобщи министър председателят.

По тематиката за имунизациите министър председателят Борисов изрази признателност към Еврокомисията за бързата й работа и за основаването на нужните принадлежности. Министър-председателят подсети, че страната ни взе участие в цялостното портфолио ваксини, съгласно европейската взаимност.

„ Ваксините ще бъдат безвъзмездни, доброволни и сертифицирани ”, безапелационен беше Борисов.

Относно антигенните проби министър-председателят уточни, че България е готова, заделени са 15 млн. лева за тяхното закупуване.

„ Целта е, когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е “, добави Борисов, представен от БНР.

По думите му антигенните проби са важни  и за улеснението на пътуването сред европейските страни.

След края на видеоконференцията министър председателят Бойко Борисов организира работно заседание с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, на което разискаха резултатите от полемиките на европейските водачи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР