Снимка БулфотоВ рамките на законовия срок екоминистерството ще предприеме съответните

...
Снимка БулфотоВ рамките на законовия срок екоминистерството ще предприеме съответните
Коментари Харесай

Нено Димов очаква мотивите и решението на ВАС за парк Пирин

Снимка Булфото

В рамките на законовия период екоминистерството ще предприеме съответните дейности по отношение на решение на Върховен административен съд за Национален парк " Пирин ". Това изясни пред публицисти в Народното събрание министърът на околната среда Нено Димов, заяви бТВ.

Тричленен състав на Върховен административен съд анулира решението на министъра на околната среда и водите да не прави екологична оценка на Национален парк " Пирин ", се споделя в известие от съда по-рано през днешния ден.

Очакваме да получим претекстовете и самото решение, упълномощил съм на специалистите в министерството да се срещнат с него, посочи Димов. Той увери, че в границите на избрания от закона период от ведомството ще подхващат или не съответните дейности.

Става въпрос за едно от седемте решения на служебното държавно управление, които затрудниха доста съда, тъй като бяха разнопосочни, обясни министърът.

В последна сметка успяхме да се фокусираме единствено върху едно, за него става въпрос, тъй че, когато имаме дефинитивно влезнало в действие решение, ще бъде изпълнявано, добави той.

Със настоящето си решение висшите магистрати дават наложителни инструкции по тълкуването и използването на наредбите на Закона за запазване на околната среда, Закона за предпазените територии и Закона за биологичното многообразие.

Трите закона контролират проектите за ръководство на предпазените територии и изискват осъществяване на екологична оценка.

Делото от 2018 година беше формирано по тъжба на Сдружение " ВВФ – Световен фонд за дивата природа, Дунавско-Карпатска стратегия България ", гр. София, Сдружение " Асоциация на парковете в България ", както и на няколко физически лица.

То е против решение от 01.03.2017 година, издадено от министъра на околната среда и водите, да не се прави екологична оценка на план на актуализация на План за ръководство на Национален парк " Пирин " за интервала 2014 – 2023 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР