снимка БулфотоВ престъпно отношение към военнопромишлениуя комплекс обвини премиера и

...
снимка БулфотоВ престъпно отношение към военнопромишлениуя комплекс обвини премиера и
Коментари Харесай

Румен Петков: Премиерът и правителството убиват отбранителната ни промишленост

снимка Булфото

В незаконно отношение към военнопромишлениуя комплекс упрекна премиера и правителството Румен Петков, съобщи.

Премиерът и държавното управление се държат като убийци на българската отбранителна индустрия, съобщи в Пловдив водачът на АБВ.

Отношението им към военнопромишления комплекс, към отбранителния бранш е незаконно, сподели още той. По думите му се водели договаряния с всички вероятни снабдители на техника за сухопътни войски, само че не и с българските производители.

" Имам съображение да смятам, че част от евентуалните участници в процедурата по произвеждане и доставка на тежката техника ще ангажират български производители като подизпълнители. И министърът на защитата, който дава отговор за разпространяването на паспортите много добре знае кой може да ги създаде и изключителното качество на нашето произвеждане ", съобщи Румен Петков.

Убиването на военнопромишления води след себе си десетки хиляди безработни - част от проблемите у нас, които Борисов и Каракачанов задълбочават, безапелационен е някогашният вътрешен министър.

Петков уточни, че за последните няколко години в държавния търговец КИНТЕКС два пъти,публично и демонстративно, се влиза по недодялан и вандалски метод. Това е държавно дружество, което всеки месец показва в отрасловото министерство доклад. Независимо от гръмкото начало на тези инспекции обаче, няма огласен резултат, което сочи, че няма никакви въпросителни по активността на КИНТЕКС, разяснява Петков.

" Кой естествен държавен представител на друга страна ще пристигна в КИНТЕКС, откакто вижда отношението на нашата страна към сдружението. И тук въпросът е в последната година и половина КИНТЕКС има ли подписани контракти ", запита някогашният вътрешен министър в кабинета " Станишев ".

По думите му за шеф на сдружението е подложен човек, чиято професионална подготовка и обучение не допуска сходна служба.

Като идващ образец Румен Петков уточни обстоятелството, че страната постанова ограничавания на българските производители в сектора в страни, в които няма проблем, без явен мотив. Той даде образец с Чад - страна, в която търгуват редица други страни, в т. ч. и такива от Европейски Съюз.

Петков се съмнява за тежка корупция и злоупотреби на високо ниво. Той даде образец, че се ползват административни пречки по покупко-продажбите, което бави тяхното осъществяване или напряко ги скапва, което води след себе си редица проблеми за оръжейния ни бранш, в това число и отдръпване на доверие от страна на банките.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР