снимка: БулфотоВ Плевен Денят на Съединението, макар и без официален

...
снимка: БулфотоВ Плевен Денят на Съединението, макар и без официален
Коментари Харесай

Без официален ритуал в Плевен за Деня на Съединението

снимка: Булфото

В Плевен Денят на Съединението, въпреки и без формален обред, ще бъде маркиран с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина.

Кметът Георг Спартански ще сервира цветя пред паметника на Четвърти пехотен полк в 11 часа. Официален обред няма да има заради удължената епидемиологична конюнктура. Представители на институции, политически партии, организации, съюзи, жители могат да отдадат респект също с поднасянето на венци и цветя през целия ден, като сами основат нужната организация.

Как одобряват плевенчани Съединението в историческата 1885 година, споделя Мая Паскова - секретар на читалище „ Съгласие “, като се базира на историка Красимир Петров и от непокътнатото в библиотеката на читалището:
„ Без подозрение с екстаз! Това проличава от един непокътнат брой на вестника на Захарий Стоянов „ Борба “, получаван и в Плевен. С депеша до Пловдив, адресирана до ръководещият Южна България, Захарий Стоянов се известява, че в Плевен е извършен протест от 4 000 души. Събрани са подписи под резолюция, в която молят княз Александър Батенберг и държавното управление на Петко Каравелов да поддържат Съединението “./ БНР

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР