Снимка БулфотоВ края на седмица работата на народните представители ще

...
Снимка БулфотоВ края на седмица работата на народните представители ще
Коментари Харесай

Трима министри на контрол в парламента

Снимка Булфото

В края на седмица работата на народните представители ще бъде напълно отдадена на парламентарен надзор. За 16 февруари обаче единствено трима министри ще се явят в пленарна зала, с цел да дават отговори на депутатски питания и въпроси, заяви БГНЕС.

Първи на парламентарната естрада ще се качи здравният министър Кирил Ананиев. Към него има отправени общо пет въпроса.

Един от най-сериозните въпроси, на които Ананиев би трябвало да даде отговор е обвързван с проблемите в двете детски кардиологични отделения в МБАЛ " Национална кардиологична болница ". Министърът ще даде отговор и на въпроса за тежкото състояние на Центровете за незабавна помощ в общините от област Перник, както и на този за намиране на решение за проблема със закритата болница за туберколозни болести в Сливен.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов също ще взе участие в парламентарния надзор. Към него има заложен един въпрос за положението на атмосферния въздух на територията на община Бургас.
 
Седем са въпросите, на които отговор би трябвало да даде вътрешният министър Валентин Радев.

Той ще би трябвало да обясни обстановката към действието на Националната оповестителна система при бедствия и повреди. Друг въпрос, който чака отговор е по отношение на успеваемостта на работата на оборудваните с камери и микрофони патрулни коли при предварителна защита и откриване на закононарушения от друг темперамент. Радев ще каже и каква е организацията на работата на Гранично-контролно пропусквателните пуктове (ГКПП).

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР