Снимка БулфотоВ края на миналата година Народното събрание прие два

...
Снимка БулфотоВ края на миналата година Народното събрание прие два
Коментари Харесай

Бисер Петков: 30 754 заявления за индивидуалната оценка на потребностите са подадени до вчера

Снимка Булфото

В края на предходната година Народното събрание одобри два основни закона - единият е законът за хората с увреждания и другият е законът за персоналната помощ.
Те влязоха в действие при започване на тази година. До 15 май работна група би трябвало да бъде подготвена с план за разпоредба и до края на юни тя ще бъде призната. Тази разпоредба ще уреди значими въпроси, свързани  с използване на Закона за персоналната помощ.
Нашата задача е да работим за използването на този закон. Експертите поставиха доста старания. Това съобщи министърът на труда и обществената политика  Бисер Петков по време на конференция, съобщи вести.бг.

Той напомни какви дейности са направени за приемането досега на няколко закона.

Процесът на самостоятелната оценка на подтребносите на хората с увреждания, която е основна мярка, повече от месец протича, каза Бисер Петков. За месец март е изплатената месечна финансова поддръжка на към 640 хиляди хора с трайни увреждания.
До 8 май, през вчерашния ден са подадени 30 754 заявки за самостоятелната оценка на потребностите, сподели Петков. Индивидуалната оценка на потребностите има сложен темперамент, добави той.

Министърът акцентира, че последните години държавното управление направи нужното, с цел да обезпечи резистентност на услугите в домашна среда, които преди този момент бяха финансирани по разнообразни планове.

От началото на тази година бюджетът пое напълно финансирането на тези услуги, които надлежно се дава от общините, заяви Бисер Петков.

По думите му над 70 милиона лева са планувани за тази година.

Законът за обществените услуги е обнародван и следва да влезе в действие. Това е различен значим закон за хората с увреждания, акцентира той.
Над 9000 души с трайни увреждания са наети на работа, посочи Бисер Петков.

Имаше разнообразни концептуални визии по какъв начин да бъде регламентирана персоналната помощ. Нашето виждане беше тази асистенция да бъде призната като част от закона за персоналната помощ. Вероятно законодателството не е напълно, само че ние сме в обстановка да прилагаме признат закон, сподели министърът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР