снимка: БулфотоВ града ще се разкрият нови помещения за пациенти

...
снимка: БулфотоВ града ще се разкрият нови помещения за пациенти
Коментари Харесай

Повече легла за ковид, но криза с персонала в Разград

снимка: Булфото

В града ще се разкрият нови пространства за пациенти с ковид. Проблем обаче остава дефицита на медицински личен състав. 

Неврологичното поделение на МБАЛ " Свети Иван Рилски " в Разград се преобразува в поделение за заболели от COVID-19. Това е оповестил пред членовете на Областния щаб за битка с коронависура изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Гечо Жеков, оповестяват от регионалната администрация.

Д-р Жеков е уведомил, че Гастроентерологичното поделение още веднъж работи, като в него, с изключение на пациентите с такива проблеми, ще бъдат настанени и пациентите на " Неврология ".

Общият брой кревати за лекуване на COVID-19 в лечебното заведение към този момент е 107. Проблем по думите на шефа на болничното заведение е дефицитът на медицински сестри и ненапълно на лекари. Според него 30 индивида от личния състав на болничното заведение са заболели от COVID-19.

В болничното заведение в Кубрат са разкрити 11 кревати за заболели с ковид и към този момент са направени първите проби, е посочено още на срещата.

По време на онлайн съвещанието на щаба е обявено, че със съдействието на регионалния шеф Гюнай Хюсмен е обезпечен мобилен рентген за МБАЛ " Свети Иван Рилски " в Разград.

Апаратурата е предоставена от " Пирогов " и съществено ще облекчи работата в лечебното заведение. Утре ще бъде доставен и специфичният фургон филтър за разградската болница, в който ще се разпределят пациентите съгласно тежестта на положението им, декларират от регионалната администрация, написа Българска телеграфна агенция.

Оттам допълват, че за да се ограничи разпространяването на COVID-19 спешния щаб е взел решение действието на всички въведени противоепидемични ограничения в региона да бъде удължено до края на ноември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР