Снимка БулфотоВ днешно време много хора често трябва да пътуват

...
Снимка БулфотоВ днешно време много хора често трябва да пътуват
Коментари Харесай

Ето кои са най-безопасните пътнически самолети

Снимка Булфото

В днешно време доста хора постоянно би трябвало да пътуват до други градове, страни, континенти. Има доста способи да се придвижите, само че не всички са задоволително бързи и безвредни, написа pochivka.blitz.bg .

Самолетът е средство за угаждане на двете потребности. Смята се, че това е най-сигурният тип превоз и неговата скорост е доста висока. В допълнение, той се движи във въздуха, което оказва помощ елементарно да се преодоляват планини, морета и океани.
Ако сте настоятелен човек, който непрекъснато пътува, или сте разпален екскурзиант, или вие и вашето семейство сте решили да отидете на отмора в чужбина, тогава неизбежно ще се запитате за сигурността на полетите.

Въпреки че сме сигурни, че самолетът е най-хубавият метод за пътешестване, не можем да забравим фрагментите от тв приемника за произшествия. Затова ви предлагаме да се запознаете с най-безопасните модели самолети. Поради това, когато купувате билети, можете да обърнете внимание на кой аероплан ще летите и да решите дали да се качите  на него.

Става въпрос за това какъв брой произшествия са се случили за избран модел аероплан за избран брой часове. Трябва също по този начин да разберете, че има доста фактори, които могат в допълнение да повлияят на репутацията на самолета. Например, самолетната компания. Не всяка от тях е в положение съответно да даде на самолета всичко належащо. Те могат да не купуват нови модели и да употребяват остарели, които към този момент е трябвало да бъдат бракувани. Или неналичието на финансиране способства за късното заменяне на износените елементи. Съществува и човешки фактор, когато при инспекция на готовността на самолета за полет, те може да не виждат нередовност.

Този рейтинг не взема поради терористичните офанзиви и прекомерно неприятните метеорологични условия.

Във връзка с възходящия брой самолетни произшествия, тези рейтинги стават все по-популярни, организират се от английската компания Ascend и известното американско списание BusinessWeek. Можем да кажем авансово, че с помощта на научните проучвания, бяха разпознати две компании, които строят най-безопасните самолети. Това е американската компания Boeing и техният европейски съперник Airbus. Но това не значи, че всичките им модели са безвредни, има случаи с не най-успешни инженерни хрумвания. За тях също ще бъде разказано.

Най-добрите от най-хубавите ще бъдат изброени по-долу. За това би трябвало да се ръководите при закупуване на билети. 

Boeing 777. С право се подрежда преди всичко. От началото на 1995 година, когато стартира да лети, не е настъпило нито едно съществено произшествие.Вече са издигнати над 700 от тези самолети, които са прелетели десетки милиони часове. Той може да събере от 300 до 500 души, което го прави най-просторен. Също по този начин, с помощта на най-хубавите мотори, той се счита за един от най-бързите, макар размера си. В неговата история има единствено една дребна злополука, която лиши живота на трима души, само че това беше всичко, останалите пасажери останаха живи и здрави. Неговият статут малко се скапва от човешкия фактор. Така през 2014 година един от самолетите бе липсващ от радара (неговото търсене не е довело до нищо и се смята за липсващ без вест), а по-късно различен бе свален в Донбас в Украйна.

Airbus A340. На второ място е самолетът на европейската компания. Те към този момент са минали повече от 13 милиона часа, като през това време е имало единствено няколко дребни случая, в които всички пасажери останаха живи. Може да се сложи преди всичко, единствено дето броят им е доста по-малък (повече от 300) спрямо Boeing 777, защото е по-скъп за употреба.

Airbus A330. Друг европейски модел. До 2008 година той заема водеща позиция в този рейтинг и бе най-надеждният аероплан. Но се случиха няколко злополуки (дори имаше жертви), което докара до лек спад в листата.

Boeing 747. Този модел се смята за най-известен. Външният му тип е различим на всички места. Първоначално започва през 1969 година и към момента се употребява. След повече от 40 години той към момента се намира в топ 5 и справедливо се намира в тази ранглиста. Имаше произшествия с този модел, само че множеството от тях се дължеха на неточности на водач или диспечер, както и на климатични условия. Няма нищо 100% надеждно, тъй че процентът на произшествията за 18 милиона летателни часа е изцяло нищожен.
Boeing 737 NG. Като цяло, моделите 737 не са доста положителни, само че с префикса NG са напълно естествени. Тези букви значат " ново потомство ". Това значи, че остарелият модел 737 е усъвършенстван и е наименуван Boeing 737 NG. От тях са повече от 2500, а в продължение на 17 милиона часа има 3 произшествия, само че за жалост огромни, в които са починали 277 души. От всички модели 737, съгласно специалисти, това е най-успешният и безвредният.

Boeing 767. Произведени от началото на 80-те години, се употребяват повече от 800 броя, честотата на произшествията е 1 на 15 милиона часа. Този модел се употребява основно за полети на дълги дистанции. През цялата си история 15 самолета са аварирали и са починали 851 пасажери.

Airbus A320. Затваря класацията. Започва да се създава от края на 80-те години, издигнати са повече от 3000 броя.С него се е случила еднократна злополука след към 15 милиона часа полет. Имало е произшествия с 33 машини, жертви естествено е имало. Най-големият лишава живота на 199 души. Няколко самолета изгоряха в хангарите си в Брюксел, хора нямаше потърпевши. Някои паднаха заради неточности на водачите, като да вземем за пример във френските Алпи.

Справедливостта изисква да се упоменат и най-неуспешните модели самолети. Една недобросъвестна самолетна компания може също да засегне тяхната известност. В допълнение, заслужава да се има поради, че колкото повече самолети се употребяват, толкоз повече полети, толкоз повече произшествия. 

Boeing 737. Този модел към този момент бе упоменат нагоре. Той беше осъвременен до Boeing 737 NG, който е много по.безопасен, само че първият модел беше доста несполучлив. На всеки 500 000 часа полет се е случвал случай. Добрите самолетни компании от дълго време са изоставили този модел. Но някои малко бюджетни компании към момента ги употребяват. 

IL-76 и TU-154. И двата самолета употребяват някогашните страни от Оперативно-наблюдателно дело. 1 злополука се случва приблизително на 1 000 000 летателни часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР