Снимка БулфотоВ българските училища и детски градини има над 4

...
Снимка БулфотоВ българските училища и детски градини има над 4
Коментари Харесай

В училищата и детските градини има над 4 хиляди сираци

Снимка Булфото

В българските учебни заведения и детски градини има над 4 хиляди деца без родители, съобщи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, представена от БГНЕС.

Зам.-министър Сачева взе присъединяване в събитие от самодейността „ Мисията е допустима “, целяща деинституционализация на домовете за деца, лишени от родителска грижа. Тя е част от огромната промяна на общественото министерство за затваряне на всички институции за деца в България, която МОН поддържа. Домакин на днешното събитие беше Националния етнографски музей към Българска академия на науките, а на него десетки деца от разнообразни столични учебни заведения и новите обществени услуги вършиха красиви мартеници.

Към момента в страната към момента има към 600 деца, които към момента се намират в незатворени домове. „ Това е най-значимата и огромна обществена промяна, стартирала през 2010 година Над 7 хиляди деца откриха друг път в своето житейско развиване, с помощта на множеството услуги, които създадохме “, съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

„ Това е най-значимата и огромна обществена промяна, стартирала през 2010 година Над 7 хиляди деца откриха друг път в своето житейско развиване, с помощта на множеството услуги, които създадохме “, изясни Русинова. Инициативата има за съществена цел да наложи напълно нова услуга – приемната грижа.

„ Не би трябвало да забравяме ужасните институции. Днес всички тези деца живеят в жилищни квартали, в дребни фамилни къщи. Ходят на учебно заведение. Тези от тях, които имат потребност от спомагателна поддръжка, като рехабилитация да вземем за пример, я получават. Техният витален път би бил в действителност сполучлив, в случай че имат поддръжката на цялото общество “, счита зам.-министърът.

София е градът с най-бързо разрастващите се обществени услуги, като за последните 10 годините новите са 52 на брой. През тази идната година се плануват нови 11 услуги, като 4 от тях са ориентирани към поддръжка на децата, които имат потребност от непрекъсната здравна помощ и грижа. „ Всяка една от тях е на обща стойност към 500 хиляди лева Предстои разкриване на 4 нови дневни центрове за деца с увреждания, значима тематика, която основава предпоставки за социализация и работа с децата “, описа още зам.-министър Русинова. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Посл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР