Снимка БулфотоУвеличеният бюджет на Европол ще даде възможност да се

...
Снимка БулфотоУвеличеният бюджет на Европол ще даде възможност да се
Коментари Харесай

Цветан Цветанов с разкрития за Европол и бюджета

Снимка Булфото

Увеличеният бюджет на Европол ще даде опция да се изпълнят повече задължения, които се разпореждат на институцията. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Банско, оповестява " Фокус ".

„ В рамките на идните три месеца може би ще имаме финален вид на бюджета, като начертаните ограничения са шерване и отбрана на информация, както и съгласуваност на всички служби на територията на Европейски Съюз и отвън него. За идната година Европол има повишен бюджет с 16 милиона евро. Искам да благодаря на евродепутата Андрей Новаков, който направи предложение в Комисията по бюджет и финанси в Европейския парламент и този бюджет беше утвърден ”, сподели още Цветанов. По думите му това е една доста добра оценка, която дава управлението на Европол за уговорката ни, както към него като представител в управителния съвет и всички тези, които способстват да се даде по-добрият бюджет за Европа, тъй като функционалностите и отговорностите се усилват всекидневно.

„ Координацията и осведомителният поток - база данни от доста хиляди хора, които би трябвало да бъдат обработени, с цел да може да се създадат верните разбори, да се проучват евентуалните закани за Европейски Съюз, само че със свободното напредване на жителите - заплахата става все по-голяма. Същевременно новаторските подходи, които би трябвало да има Европол, новите осведомителни системи, би трябвало да може да вършим този кръстосан разбор, колкото се може по-бързо и да може всичко това да се случва. Всяка една страна членка да употребява по този начин наречения информативен хъб, който да се употребява от тези добавени стойности на общите бази на Европейски Съюз ”, сподели още Цветанов. Той акцентира, че сега се разискват всички осведомителни системи, които са построени в Европол, с цел да може да се направи пресечен разбор и всяка постъпваща информация, да се обработва автоматизирано и да се прави инспекция в базата данни, а не да се вършат задачи за всяка една поотделно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР