Снимка: БулфотоУвеличава се броят на подадените молби-декларации за отпускане на

...
Снимка: БулфотоУвеличава се броят на подадените молби-декларации за отпускане на
Коментари Харесай

Увеличава се броят на подадените молби за отпускане на целева помощ за отопление във Варна

Снимка: Булфото

Увеличава се броят на подадените молби-декларации за разпределяне на целева помощ за отопление във Варна за идния зимен сезон. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Адриана Григорова, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Варна.

Тя добави, че до края на акцията, която завърши на 31 октомври, в обществените дирекции във Варна са признати 3743 молби-декларации за разпределяне на целева помощ за отопление, като отвод е изработен на 156 молби-декларации. Адриана Григорова уточни, че и тази година максимален е относителният дял на лицата и фамилиите, които аплайват за целеви помощи за отопление с твърдо гориво, както и за помощ за отопление с електрическа енергия. Едва 3 - 4 са постъпилите молби-декларации за разпределяне на целева помощ за отопление с природен газ.

„ Ако се направи параленост по отношение на същия интервал на предходната година, излиза наяве, че тази година сме приели с към 150 молби-декларации повече. За миналия отоплителен сезон 2017/2018 година сме приели 3 607 молби-декларации за разпределяне на целева помощ за отопление “, уточни Адриана Григорова.

Целевата помощ за отопление се отпуска за интервал от 5 месеца, като размерът и е 374.15 лв. за целия отоплителен интервал. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР