Снимка: БулфотоУтре започва новата сесия на българския парламент. Надявам се,

...
Снимка: БулфотоУтре започва новата сесия на българския парламент. Надявам се,
Коментари Харесай

Цветанов: Надявам се президентът да подкрепи позицията на външното ни министерство

Снимка: Булфото

Утре стартира новата сесия на българския парламент. Надявам се, че както всички парламентарни групи, по този начин и българският президент, който ще направи изявление пред Народното събрание, ще поддържат позицията на външното ни министерство. Това написа във " Facebook " страницата си Цветан Цветанов.

По-рано през днешния ден Министерство на външните работи пусна остра позиция против галерия за 9-ти септември, наречена “75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ”, проведена от съветското посолство в София, в която поучава Русия да не празнува окупацията на България от Съюз на съветските социалистически републики.

" Без да отхвърляме приноса на Съюз на съветските социалистически републики за разгрома на нацизма в Европа, не би трябвало да си затваряме очите, че щиковете на Съветската войска донесоха на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите в развитите европейски страни ", показват от външното ни министерство.

“От позиция на интернационалното право обстоятелствата са ясни: деветосептемврийският прелом е директна последица от оповестяването на война на България от страна на Съюз на съветските социалистически републики на 5 септември 1944 година и последвалото нахлуване на руски войски на територията на неутрална по отношение на Съюз на съветските социалистически републики България ”, напомнят още от Министерство на външните работи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР