Снимка БулфотоУправляващата партия направи интересно предложение, което депутатите ще обсъдят

...
Снимка БулфотоУправляващата партия направи интересно предложение, което депутатите ще обсъдят
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага: До 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов и осигурителен стаж

Снимка Булфото

Управляващата партия направи забавно предложение, което депутатите ще обсъдят и гласоподават. До 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов и застрахователен стаж,  оферират депутати от ГЕРБ с ремонти в Закона за изключителното състояние.

Предложението е обвързвано с концепцията хората в неплатен отпуск поради коронакризата да не губят правото си на пенсия или обезщетение за безработица поради спиране на стажа. Така работодателите ще могат да ги задържат по-дълго време на работа.
Депутатите оферират още обезпечителните ограничения да не се постановат и дейности по наложително осъществяване не се правят до два месеца след анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура върху парични средства, изплатени на служащи и чиновници като обезщетения, написа velikotarnovo.utre.bg.

На запорни осъществявания не подлежат известия върху вземанията на служащите и чиновниците по изречение първо, в това число постъпили по банковите им сметки.

На микро, дребни и междинни предприятия, които са прекратили активността си след 1 ноември 2020 година, се дават безплатни средства в размер на % на оборота им без Данък добавена стойност за същите календарни месеци в границите на интервала от март 2019 година до 29 февруари 2020 година, за период до отпадането на съответното ограничаване.

За записаните микро, дребни и междинни предприятия, които след 1 януари 2020 година са възобновили активност, която е прекратена в осъществяване на заповед на министъра на опазването на здравето, безвъзмездните средства са в размер на % на оборота им без Данък добавена стойност за предходния месец на месеца, през който е прекратена активността.
Средствата се дават за всеки от месеците до отпадане на преустановяването, като за повърхностен месец на прекратяване се дава сума, пропорционална на дните от месеца.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР