Снимка БулфотоУдължена е грипната ваканция за учениците в област Бургас.

...
Снимка БулфотоУдължена е грипната ваканция за учениците в област Бургас.
Коментари Харесай

Удължиха грипната ваканция за учениците в област Бургас

Снимка Булфото

Удължена е грипната почивка за учениците в област Бургас. Това реши на съвещание през днешния ден в Бургас, съобщи вести.бг.

Регионалният щаб за битка с грип и остри респираторни болести. Училищата ще останат затворени на 21 и 22 януари. Основание за продължение на грипната почивка дава статистиката на заболелите, която демонстрира доста нарастване по отношение на предната седмица. Най-засегнати са децата от 0 до 4 години. Напливът на пациенти е огромен в Белодробната и в педиатриите на останалите лечебни заведения в Бургас.

На 23 януари учениците би трябвало да влязат в класните стаи, само че епидемията остава до идващия петък. 386 са заболелите през последните четири дни. Остават в действие спомагателните ограничения, предложени от експертите на Регионалната здрава ревизия. Прекратени са плановите интервенции в лечебните заведения,преустановени са свижданията, консултациите, профилактичните прегледи и имунизациите, яслите и детските градини в региона работят в изискванията на засилен филтър към посетителите, заболели деца и заболели лица от личния състав не се позволяват.

Ограничени са всеобщите мероприятия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР