Снимка БулфотоУдължават срока на проверката за смъртта на 3 -

...
Снимка БулфотоУдължават срока на проверката за смъртта на 3 -
Коментари Харесай

Удължават срока на проверката за смъртта на 3-годишния Александър

Снимка Булфото

Удължават периода на инспекцията за гибелта на 3 - годишното дете, умряло след обиколка на три лечебни заведения в софия. Това разгласи през днешния ден в Народното събрание здравният министър Кирил Ананиев, съобщи Нова тв.

``
реклама

В същото време опозицията изиска оставката на Ананиев, поради спрения банкет на деца в Интензивното поделение на Педиатрията. Петъчният парламентарен ден докара до нов конфликт сред ръководещи и съпротива. Причината -  болшинството не се съгласи здравният министър да бъде изслушан поради прекъсването на приема на деца в интензивното поделение на Педиатрията. “Вие де факто пазите министъра да пристигна тук и да отговори ”, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

До прекъсване на приема на деца поради неналичието на анестезиолози се стигна след абсурда към гибелта на 3-годишния  Александър. Родителите на детето бяха обиколили няколко лечебни заведения, до момента в който най- най-после бъдат признати. Часове по-късно момченцето умря. „ Не би трябвало да се спекулира, аз не закривам лечебни заведения и отделения.аз съм наредил инспекция. Аз не желая да го закрива отделението. Обръщам се и към Водоснабдителна система родители няма да оставим нито едно дете без лекарска помощ ”, изясни здравният министър Кирил Ананиев.

Размяната на удари продължи с искане на оставка. „ Единственото нещо което може да извършите, господин министър, е да подадете своята оставка. Вие би трябвало в този момент след мен да излезете от тази естрада и почтено като мъж ”, разяснява Георги Свиленски от левицата.

 „ Когато пристигам различен път на парламентарен надзор, след тези думи, които отправихте към мен, в никакъв случай не ми казвайте „ уважаеми, господин министър ”. Защото това не е правилно и просто не го чувствате ”, обърна се към Свиленски Ананиев.

От изказването на здравния министър стана ясно, че е нужно още време за изясняване на всичко към гибелта на 3-годишното дете. „ Пристигат нови медицински документи, резултати от кръвни проучвания, чакат се и отчетите на четиримата самостоятелни специалисти, които също са доста значими ”, заключи Ананиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР