снимка БулфотоУчените от Масачузетския технологичен институт (MIT) в Бостън разработиха

...
снимка БулфотоУчените от Масачузетския технологичен институт (MIT) в Бостън разработиха
Коментари Харесай

Създадоха изкуствен интелект, който разпознава Ковид 19 по телефона с едно кашляне

снимка Булфото

Учените от Масачузетския софтуерен институт (MIT) в Бостън създадоха изкуствен интелект, който може да разпознава характерната кашлица при Ковид 19 единствено по телефона. Успеваемостта му е близо 100%, съгласно ранните проби, оповестени в „ Journal of Engineering in Medicine and Biology “ и скоро може да докара до създаването на гратис приложение за смарт телефон за всеобщ скрининг, оповестява АНСА, представен от БГНЕС.

Тази „ хайтех “ версия на остарялата " dica 33 " ще разреши на хората да се ревизират всекидневно вкъщи, да открият в действително време дали рискуват да се с вируса и дали би трябвало да се подложат на диагностичен тест. „ Прилагането на този инструмент, изяснява откривателят Брайън Субирана, може да забави разпространяването на пандемията, в случай че всички го употребяват преди да отидат на учебно заведение, фабрика или ресторант “.

Подобни системи за изкуствен интелект от дълго време се изследват за диагностика и мониторинг на респираторни болести като астма и пневмония. Групата на MIT е почнала да създава невронна мрежа (наречена ResNet50), с цел да разпознава пациентите с Алцхаймер по силата, изразена от гласовите им струни по време на индуцираната кашлица.

С експлоадирането на пандемията те се пробват да приспособяват системата, като я „ образоват “ да разпознава пациенти с Коронавирус. Те реализират това, като подават на логаритъма хиляди аудио записи на кашлица, събрани в мрежата, с помощта на съдействието на здрави и не здрави доброволци, в това число субекти, наранени от новия ковид (както симптоматични, по този начин и асимптоматични). Доказано е, че системата, тествана с хиляда нови аудиозаписа, разпознава инфектирани лица с 98,5% акуратност, в това число асимптоматични, които са маскирани в 100% от случаите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР