Снимка: БулфотоТуризмът е сред националните приоритети за българската икономика и

...
Снимка: БулфотоТуризмът е сред националните приоритети за българската икономика и
Коментари Харесай

Николина Ангелкова иска по-класни туристи да идват у нас

Снимка: Булфото

Туризмът е измежду националните цели за българската стопанска система и образува близо 12 на 100 от Брутният вътрешен продукт и 11% от заетостта в страната.

Това съобщи министърът на туризма  Николина Ангелкова  на среща с еврокомисаря по превоза и подпомагащ туризма Адина Вълян в Брюксел.

За нас е значимо освен да привличаме повече  екскурзиант и, само че и те да са от по-висок клас, пожела си Ангелкова, предава вестник СЕГА. Тя не сподели по какъв начин счита да понижи каузи на  алкохол ните  екскурзиант и и да притегли на тяхно място по-качествени пътешественици, само че даде обещание да опитва с " предложение на първокачествен артикул, отговарящ на интернационалните условия ".

Двете събеседнички разискаха опциите за развиване на туризма в Европейски Съюз от позиция на свързаността, както и статута на дейностите в границите на Европейския комитет по превоз и  туризъм

Възможността за реализиране на резистентен и наличен превоз за повече европейски жители благоприятства развиването на туризма, акцентира министър Ангелкова. Тя изрази убеденост, че българският  екскурзиант ически бранш ще бъде подкрепят от работата на Генералната дирекция за подвижност и превоз на Европейска комисия.

От основаването на Министерството на туризма в края на 2014 година са регистрирани 31% нарастване на международните  екскурзиант ически визити в България и 34% растеж на приходите от тях. Въпреки че 2019 година бе извънредно сложна в интернационален проект, въпреки всичко в първите й 11 месеца страната ни е посрещнала над 8.8 млн. чужди  екскурзиант и, т.е. единствено 0,02% по-малко от рекордната за българския  туризъм  2018 година, хвали се министърката.

До края на годината ще започва второто издание на картата на капиталовите планове в туризма, която бе стартирана през 2017 година В най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг през месец май 2019 година ще се организира втората интернационална конференция за устойчиви вложения в туризма, която ще разиска хрумвания за съдействие в Югоизточна Европа, анонсира Ангелкова. 

Турист ическият бранш основава най-вече работни места в Европейски Съюз, като по последни данни те възлизат на 27.3 милиона души, ангажирани главно в дребни и междинни предприятия. През 2018 г.  екскурзиант ите в Европейски Съюз наброяват 538 млн. души, а приходите от  туризъм  възлизат на над 400 милиарда евро. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възста
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР