снимка БулфотоТуристическият бранш е пред истерия, защото в средатана сезона

...
снимка БулфотоТуристическият бранш е пред истерия, защото в средатана сезона
Коментари Харесай

Туристическият бранш пред истерия: Работниците повече от гостите

снимка Булфото

Туристическият отрасъл е пред нервност, тъй като в средатана сезона наетите са повече от гостите, а това приказва за неприятен резултат, оповестява " Монитор ".

" Нали виждате какво е ситуацията - обслужващият личен състав е повече от туристите ", сбито обобщават от сектора. Това изказване може и да е пресилено, само че все пак красноречиво разказва обстановката в морските курорти в средата на юли.

Сезонът върви една концепция по-добре от предишното лято, само че все пак ситуацията отново си е плачевно. Повечето хотели и къщи за посетители по Южното Черноморие са празни, а тези, които са имали щастието да посрещнат посетители, работят в 30 до 50% от потенциала си.

Контингент

В момента в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг почиват туристи най-вече от Румъния, Полша, Чехия, Унгария и Израел. Германци, англичани и скандинавци няма, а наличието на руснаците е алегорично. " Знаете, че поради нарасналата заболеваемост в Москва от ковид идването на руснаци у нас стана доста мъчно. Преди стягането на ограниченията фактически кацнаха няколко чартъра, само че това не са класическите туристи с резервации в хотели. Тези хора си имат тук лични ваканционни жилища и си отсядат в тях, по тази причина и не са типичната категория туристи ", изясняват хотелиери. Повечето от братушките, които са съумели да дойдат, имат парцели в Поморие, Равда и Свети Влас. Много от тях обаче имат намерение да си тръгнат по-рано от плануваното.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР