Снимка: БулфотоЦСКА и Левски завършиха 0:0 в третото дерби помежду

...
Снимка: БулфотоЦСКА и Левски завършиха 0:0 в третото дерби помежду
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски не успяха да си вкарат гол в дербито за радост на Лудогорец

Снимка: Булфото

ЦСКА и Левски приключиха 0:0 в третото дерби между тях този сезон в Първа лига. Най-печеливш от равенството е Лудогорец, който има късмет да усили преднината си пред втория и третия. Шампионите имат 67 точки преди семейството си на Ботев, ЦСКА е с 65, а Левски с 59.

``
реклама

Футболистите на Любослав Пенев сътвориха надалеч повече положения за гол, само че попадение в мрежата на Николай Михайлов не падна. В началото Кристиян Малинов удари греда, а в 50-ата същото стори и Станислав Костов. 

" Армейците " обаче имат съществени искания към съдията Станислав Тодоров,  за който Пенев предупреждаваше още преди дербито. Веднъж Живко Миланов посече Али Соу, а в 73-ата минута след центриране на Жоржиньо топката срещна лявата ръка на Луи Нганиони. И в двете обстановки Тодоров остана безгласен и ядоса " алените ". 

Странно за какво преди началото на дербито нямаше минута безмълвие в памет на умрялата легенда Александър Костов, написа Блиц.

Двамата треньори Любослав Пенев и Георги Дерменджиев заложиха от първата минута на младоци. 18-годишният Валентин Антов и 19-годишният Иван Турицов започнаха за ЦСКА, а за Левски - Станислав Иванов и Илия Юруков. Стаси навърши 20 години преди няколко дни, до момента в който Юруков е на 19 година Те бяха титуляри и при загубата с 0:2 от Лудогорец преди седмица.

Общо три бяха измененията, които Пенев предприе в съпоставяне загубата с 2:3 от Ботев (Пловдив) за Купата на България в сряда. Антов, Нуно Томаш и Едвид Джеси замениха Божидар Чорбаджийски, Енрике Рафаел и Жанио Бикел, който е осъден.  

Дерменджиев също направи три промени в стартовите единадесет в съпоставяне загубата с 0:2 от Лудогорец. Живко Миланов, Нуно Рейш и Луи Нганиони се завърнаха в състава след санкции. Те замениха Милош Цветкович, Деян Иванов, който се контузи преди мача, и Иван Горанов, който пък изтърпяваше наказване против ЦСКА. Валери Божинов, който продължава да лекува травма, предстоящо не попадна в групата за дуела.

" Червените " започнаха по-активно и в осмата минута бяха покрай разкриване на резултата. Кристиян Малинов извърши директен свободен удар вляво от вратата на Левски, като за шанс на " сините " топката се отби в дясната греда на Михайлов.

Избраниците на Дерменджиев дадоха отговор с отдалечен изстрел на Хали Тиам. Топката профуча над напречната греда на вратата, защитавана от Витаутас Черниаускас.

В 31-ата минута Иван Турицов центрира чудесно отдясно, поднасяйки топката право на главата на Рубен Пинто, който я изпрати на сантиметри от лявата греда в навън.

До почивката " алените " продължиха да преобладават. В 39-ата минута Али Соу още веднъж овладя топката с тил към вратата, комбинира с Малинов, който му върна подаването. Соу стреля от придвижване, само че Живко Миланов го блокира, хвърляйки се в краката му. В обстановката останаха подозрения за нарушаване на капитана на Левски против нападателя.

В 50-ата минута и " сините " удариха греда. Станислав Костов насочи мощен изстрел от отдалеченост, а топката се отби в сглобката на вратата на ЦСКА.

В заключителните минути имаше няколко забавни обстановки. В 70-ата имаше ново дискусионно състояние. Първо страничният арбитър Димо Вълчев маркира засада на Жоржиньо, а такава не съществуваше, тъй като Луи Нганиони изрита топката в тялото на Нуно Рейш и по-късно тя попадна в играча на ЦСКА. След това Жоржиньо имаше напълно основателни искания за осъществено нарушаване против него от страна на Нганиони, при което, в случай че играта бе траяла, съдията Станислав Тодоров можеше да свири дузпа за ЦСКА. В 73-ата " алените " още веднъж имаха искания за 11-метров углавен удар. Жоржиньо центрира, а топката се отби в лявата ръка на Нганиони. Тодоров остана безгласен, с което вбеси Любослав Пенев и " армейците ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР