снимка БулфотоЦИК проверява Кирил Петков за двойно гражданство в ГРАО.ЦИК

...
снимка БулфотоЦИК проверява Кирил Петков за двойно гражданство в ГРАО.ЦИК
Коментари Харесай

ЦИК проверява Кирил Петков за двойно гражданство в ГРАО

снимка Булфото

ЦИК ревизира Кирил Петков за двойно поданство в ГРАО.

" ЦИК действа по един и същи метод с всички претенденти, прави се инспекция дали дават отговор на условията на Изборния кодекс и респективно на Конституцията и в случай че не дават отговор на условията, в случай че в резултат от инспекцията се откри, че имат и друго, с изключение на българско поданство, биват заличени такива претенденти от листите. Но дали Кирил Петков има и друго поданство, с изключение на българско, ще установим тогава, когато бъде записана листата и той бъде претендент в тази листа, ще правим инспекцията ". Това сподели заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева в отговор на журналистически въпрос по какъв начин комисията ще действа с двойното поданство на Кирил Петков, съобщи настоящо.ком. 

Все още тече регистрацията на претендентите за президент и вицепрезидент. Към момента има подадени документи на 6 кандидатски листи. Срокът е до 12 октомври.

" От два дни към този момент на интернет страницата на ЦИК е дейна опцията на гласоподавателите да ревизират дали попадат имената им в подписки на партии и обединения. Вече е дейна и опцията да се подават по електронен път заявки за гласоподаване по сегашен адрес на интернет страницата на Групово дело ГРАО. Срокът изтича на 30 октомври. Там могат да ревизират и къде се намира изборната секция, в която ще гласоподават ", разясни Матева.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов допълни, че за президентските избори са се записали общо 12 партии, 5 обединения и 12 инициативни комитета.

" По отношение на заявките за гласоподаване отвън страната, към този момент има подадени 11 187 заявки. За пръв път са разкрити толкоз доста секции ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР