Снимка БулфотоЦените на имотния пазар в Бургас плавно вървят нагоре.

...
Снимка БулфотоЦените на имотния пазар в Бургас плавно вървят нагоре.
Коментари Харесай

Цените на имотите в Бургас вървят нагоре, поляци и украинци търсят жилища в Несебър

Снимка Булфото

Цените на имотния пазар в Бургас гладко вървят нагоре. Руснаците не продават жилищата си, само че не остават целогодишно в морските градове, както преди, съобщава  " Труд " . През зимата заключват парцелите си и се връщат чак през идващото лято. Единствено, прословутият квартал в Поморие, прочут като „ Малката Москва “ е цялостен с съветски туристи през повече месеци от годината, само че най-вече са хората още веднъж през лятото. Такава е картината на пазара, която чертаят брокерите на парцели по Южното море.

Интересът към закупуване на нови жилища от страна на руснаци в Поморие към този момент не е толкоз огромен. „ Малката Москва “ не пораства и единствено през лятото е цялостна, удостовери и кметът на Поморие Иван Алексиев. На живописния полуостров в съседство е малко по- друго. Бумът от 2005 година, когато в Несебър всеобщо се купуваха парцели от руснаци и българи, към този момент го няма. Въпреки това обаче интерес към пазаруване на жилища в красивия и сантиментален град на ЮНЕСКО има от страна на поляци и украинци.

В Бургас купувачите на парцели най-често са локални жители- млади фамилии, живели досега чартърен, или младежи от Сливен и Ямбол, които идват в Бургас, с цел да си търсят по-добра работа и с цел да се открият трайно край морето. Обикновено разполагат с бюджет 50-60 хиляди евро.

Търсят се тристайни или двустайни тухлени жилища, разясняват брокерите в морския град. Такива обаче се намират мъчно в положителните комплекси, а предлагането е малко. Много се търсят и жилища в региона на мола в комплекс „ Славейков “.

Равносметката е, че най-вече жилища в Бургас се продават в „ Славейков “ и „ Изгрев “. Това са най-вече двустайни панелни жилища, които купувачите ремонтират с наклонност да ги пригодят за тристайни. Цената им е към 40 000 – 50 000 евро.

Най- търсени си остават гарсониерите. Само за година цената им е повишена с близо 3 000 евро, само че и в този сегмент няма огромно предложение. В завършек на 2016 година гарсониера от 40 квадрата се продаваше за 36 000 евро, в този момент цената и е 38 500 – 39 000 евро.

Ваканционните парцели пък са излезли от мода и не се търсят, изключително тези в затворените комплекси. Българи, които са си купили жилища край морето за да ги отдават чартърен изясняват, че поддръжката им е скъпа, заплащат такса инфраструктура и не са на облага. Освен това през зимата постоянно ставали обект на похищения от крадци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР